Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ξάνθη: Λύκοι εμφανίστηκαν στον Δαφνώνα και στη Σταυρούπολη

Κοινοποίηση

Ένας λύκος εμφανίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ, στον οικισμό του Δαφνώνα στην ορεινή Ξάνθη, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

«Προσοχή τη Δευτέρα στις 23:00 το βράδυ, λύκος εμφανίστηκε στην τοποθεσία ταβέρνα Νέστος και ανηφόρισε προς την πλατεία. Προσοχής στους κατοίκους» σημειώνει κάτοικος της περιοχής που προέβη σε σχετική αναφορά.

Λύκος ωστόσο εντοπίστηκε και το απόγευμα της Τρίτης (13/02) στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, ο λύκος εντοπίστηκε στον δρόμο προς τα Κομνηνά, λίγο μετά από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.

Το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί λύκοι αρκετά κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ στην ορεινή ζώνη καταγράφονται και επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα με τους κυνηγούς να εφιστούν την προσοχή των συναδέλφων τους.

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα