Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα από ψητά πράσα και μήλα

Κοινοποίηση

Μια συνταγή για χοιρινά μπριζολάκια, ιδανική τόσο για ένα κυριακάτικο γεύμα όσο και για ένα κάλεσμα στο σπίτι.

Υλικά

  • 16 χοιρινά μπριζολάκια κόντρα σπάλα, λεπτά κομμένα (1 εκ.)
  • 60 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • μαύρο πιπέρι
  • πιτάκια για σουβλάκι
  • ντοματοσαλάτα
  • 2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος
  • 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • λίγο λευκό ξηρό κρασί
  • 3 μήλα κόκκινα
  • 15 ml μηλόξιδο
  • 10 κόκκους κόλιανδρο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μπριζολάκια και μαρινάδα: Χτυπάμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο και το μέλι με αυγοδάρτη και πιπέρι. Μαρινάρουμε τα μπριζολάκια για 2 ώρες.

Βήμα 2

Σάλτσα: Στο μεταξύ, τυλίγουμε τα πράσα σε λαδόκολλα μαζί με λίγο από το ελαιόλαδο, λίγο λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα τυλίγουμε και σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄-50΄στη σχάρα δίπλα στα κάρβουνα που θα ψήσουμε το κρέας. Εναλλακτικά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για τον ίδιο χρόνο.

Βήμα 3

Πιο δίπλα στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε τα μήλα ολόκληρα για 15΄-20΄ τυλιγμένα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσουν ή σε φούρνο για 45΄. Κατόπιν αφαιρούμε φλούδα και κουκούτσια.

Βήμα 4

Κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, τον κόλιανδρο και τα μήλα, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε καλά.

Βήμα 5

Στο μεταξύ, στραγγίζουμε και ψήνουμε το κρέας σε δυνατή σχάρα σε κάρβουνα ή σε καυτό σχαροτήγανο για 4΄-5΄ από κάθε πλευρά, προσέχοντας να μη στεγνώσει στο ψήσιμο. Σερβίρουμε με τη σάλτσα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα