Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ένα Αρχιτεκτονικό Αριστούργημα στην Καρδιά της Θεσσαλονίκης: The Excelsior Hotel!

Κοινοποίηση

Γράφει η Αναστασία Φουντούλη – Ταξιδιωτική αρθρογράφος [Instagram: @natbeestravels]

Στον πυρήνα της πόλης της Θεσσαλονίκης, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα περιμένει να αποκαλυφθεί στους επισκέπτες που επιζητούν πολυτέλεια, άνεση και αξεπέραστη φιλοξενία. Το ξενοδοχείο Excelsior, είναι ένας πανίσχυρος πρωταγωνιστής στην κοσμοπολίτικη σκηνή της πόλης. Φέρει τη σφραγίδα των πέντε αστέρων μόλις ένα λεπτό μακριά από την πλατεία Αριστοτέλους και πέντε λεπτά από την παραλία.

Κατά την άφιξή μας, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου μας καλωσόρισε με μια μοναδική αίσθηση που συνδυάζει στοιχεία του παρελθόντος και του μέλλοντος. Το Excelsior έχει παντρέψει αρμονικά τη μοντέρνα αισθητική με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που κλέβει τις εντυπώσεις και αυτό το αντιλαμβάνεσαι μόλις αντικρίσεις την πρόσοψη του, την ξύλινη εσωτερική του σκάλα και τα γύψινα ταβάνια του.

Το προσωπικό, ευγενικό και εξυπηρετικό, είναι πάντα έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε σας ανάγκη και αίτημα, προσφέροντας σας μία εξατομικευμένη εμπειρία φιλοξενίας. Μας υποδέχτηκε κατά την άφιξη μας με χαρά και αμέσως διευθέτησαν το που θα παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας, ανέλαβαν τις βαλίτσες μας και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά βρεθήκαμε να αγναντεύουμε την θέα της θάλασσας από το δωμάτιο μας.

Αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω μία λέξη για να περιγράψω τη διαμονή μας στο Excelsior τότε αυτή θα ήταν πολυτέλεια. Τα δωμάτια, ευρύχωρα και πεντακάθαρα, σας υποδέχονται με στιλιστική εξυπνάδα και μοναδικά στοιχεία που αποπνέουν αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης. Οι σχεδιαστές έχουν δώσει προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, όλα τα χρώματα και οι υφές δένουν αρμονικά, κάνοντας τον χώρο ξεκούραστο και φιλόξενο.

Περάσαμε την πρώτη μέρα εξερευνώντας την τριγύρω περιοχή και το βράδυ ήπιαμε το ποτό μας στα πολυσύχναστα μπαράκια ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο.

Το επόμενο πρωί, άλλη μια αξέχαστη εμπειρία μας περίμενε στην σάλα του πρωινού. Το πρωινό στο Excelsior δεν είναι απλά μια γευστική εμπειρία, αλλά ένα ταξίδι στη νοστιμιά. Φρέσκα υλικά υψηλής ποιότητας σερβίρονται με φροντίδα σε έναν όμορφο χώρο, προσφέροντας σας την τέλεια αρχή για μια ημέρα στη συμπρωτεύουσα. 

Το μενού περιλαμβάνει αυγά ποσέ, πατάτες φούρνου με λευκή σάλτσα, λουκάνικα, pancakes και στο μπουφέ έχει επιλογές που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις: από vegan κρέμες και muffins μέχρι το παραδοσιακό ρυζόγαλο, φρέσκα φρούτα και χειροποίητες πίτες. Όλα συνοδευόμενα από φρεσκοστυμμένο χυμό προτοκάλι και καφέ που σου προσέφερε το απίστευτα ευγενικό και διακριτικό προσωπικό.

Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να λατρέψεις αυτό το ξενοδοχείο και να το προτιμήσεις την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς την Θεσαλονίκη, τότε το room service δύο φορές την ημέρα ίσως είναι ένας λόγος να το ξανασκεφτείς. Στην απογευματινή τους επίσκεψη, λίγο πριν τον ύπνο, μας άφησαν πάνω στο κομοδίνο νυχτερινές ιστορίες να διαβάσουμε και φρόντισαν το κρεβάτι μας να είναι στρωμένο με αφράτα μαξιλάρια.

Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, είπε ο σύζυγος μου όταν είδε την όμορφη περιποίηση του προσωπικού και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

Το Excelsior αναδείχθηκε ένας πραγματικός παράδεισος και ένα μέρος που θα συνοδεύει το κάθε μας ταξίδι στην Θεσσαλονίκη από εδώ και στο εξής.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα