Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Έχουμε κάνει 7 φορές προκηρύξεις προσλήψεων αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο και δεν ήρθε κανείς

Κοινοποίηση

Στα απογευματινά χειρουργεία που ξεκίνησαν την Τρίτη αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε στο «Prime» του ΕΡΤNews και στον Η. Σιακαντάρη.

«Στα πρωινά χειρουργεία είμαστε φουλ, όσο περισσότερο φουλ μπορούμε. Το βασικό επιχείρημα που λένε είναι ότι έχουμε κλειστά χειρουργεία άρα να “κάνετε προσλήψεις για να ανοίξουν περισσότερα χειρουργεία, και να μη χρειάζεται απογευματινά”, αυτό όμως δεν απαντά στο βασικό ερώτημα: γιατί μπορούμε να προσλάβουμε άλλους; Κάνουμε προσκλήσεις προσλήψεων και δεν έρχεται κανένας», είπε αρχικά ο Υπουργός.

«Έχουμε κάνει προκηρύξεις προσλήψεων αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 7 φορές και έχουν έρθει μηδέν άτομα, δηλαδή τι πιστεύετε ότι θα κάνουμε 10 φορές προσκλήσεις και θα έρθουν αυτοί που δεν ήρθαν τις υπόλοιπες φορές;», πρόσθεσε.

Στόχος όπως είπε ο Υπουργός είναι τα απογευματινά χειρουργεία να καταστήσουν τη θέση του γιατρού, του αναισθησιολόγου, του νοσηλευτή του ΕΣΥ, περισσότερο οικονομικά ελκυστική. «Έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε και περισσότερες προσλήψεις και για τα πρωινά χειρουργεία», είπε.

«Αυτοί που μας κατηγορούν “γιατί δεν κάνετε περισσότερες προσλήψεις στα πρωινά χειρουργεία”, δεν αντιλαμβάνονται ότι ένας από τους λόγους που προσδοκούμε να μπορούμε να έχουμε περισσότερες προσελεύσεις στις προσκλήσεις γιατρών και νοσηλευτών και αναισθησιολόγων είναι τα απογευματινά χειρουργεία και όχι μόνο», πρόσθεσε.

«Ο ασθενής ζήτησε να μας γνωρίσει»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε και στον ασθενή 67 ετών που περίμενε από το 2019 για μία αρθροπλαστική γόνατος και υποβλήθηκε στην επέμβαση, μετά από χρόνια αναμονής, εγκαινιάζοντας έτσι τα απογευματινά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη. «Όταν έφτασα στο νοσοκομείο, ο ίδιος ασθενής ζήτησε να ανέβουμε πάνω και να μας γνωρίσει. Ζήτησε να έχουμε κάμερα και να κάνει δήλωση».

Αυτός ο ασθενής περίμενε στο Παπαγεωργίου να χειρουργηθεί. Περίμενε, περίμενε, περίμενε, δεν ερχόταν η σειρά του. Ήθελε συγκεκριμένη κλινική, συγκεκριμένο γιατρό και δεν προλάβαινε ο γιατρός, οπότε έμεινε στην αναμονή. Είχε επιλογή να πάει στον ιδιωτικό τομέα. Έπρεπε απλώς να πληρώσει τέσσερα χιλιάρικα. Του προσφέραμε τον γιατρό που ήθελε στο νοσοκομείο που ήθελε, με ένα χιλιάρικο και αποφάσισε να έρθει.

Γιατί είναι τόσο κακό να προσφέρεις σε κάποιον μία επιπλέον επιλογή που και χρήματα τον κάνει να κερδίζει και χρόνο τον κάνει να κερδίζει και ταυτόχρονα, μειώνει την πίεση στην πρωινή λίστα ώστε και αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να χειρουργηθούν γρηγορότερα; Αυτή είναι μία μεταρρύθμιση που όλοι κερδίζουν. Χάνει μόνο ο κλινικάρχης», τόνισε.

Ο Υπουργός ανέφερε πως στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας έγιναν πέντε χειρουργεία.

Σχετικά με το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιδιωτική ασφάλεια στο απογευματινό χειρουργείο, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Σήμερα ακόμα δεν μπορεί, αυτά είναι υπό διαμόρφωση όμως έχω έρθει σε επαφή με τις ασφαλιστικές εταιρείες κι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, ορισμένες από αυτές ήδη εκδήλωσαν και εγγράφως το ενδιαφέρον τους. Άρα πιστεύω ότι σύντομα θα βγουν προγράμματα από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα καλύπτουν τα απογευματινά χειρουργεία».

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα