Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Και επισήμως ΠΑΣΤΑΛΙ. ΑΜΚΕ (πολιτιστικός φορέας του ΥΠΠΟ)

Κοινοποίηση

Γράφει η Μαρία Πετρά

ΠΑΣΤΑΛΙ. ΑΜΚΕ ένα πρώτο βήμα για να ανοίξουμε οργανωμένα τα θέματα της παραγωγικής κληρονομιάς στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Βασικοί σκοποί της Εταιρείας είναι η διάσωση, η προβολή, η ανάδειξη, η διατήρηση και επανάχρηση του ελληνικού παραγωγικού πολιτισμού και της ελληνικής παραγωγικής κληρονομιάς στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

Επιπλέον, η αναγκαία προβολή και η επανάκτηση της συνεταιριστικής ιδέας και παιδείας (έτσι όπως έθεσε τις βάσεις ο πρωτεργάτης του συνεταιρισμού στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη, Αλέξανδρος Μπαλτατζής (1904 – 29 Ιουλίου 1987) μαζί με τους συνεργάτες του..και αγκάλιασαν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας σε όλα τα πόστα. Η επιβεβλημένη σύνδεση παραγωγικού παρελθόντος και παρόντος.

Κάθε αγροτική κοινότητα και δήμος πρέπει να «αναστήσει» χώρους, μνήμες και πρόσωπα για να αποκτήσει εκ νέου το «έρμα» που προσδίδει ευστάθεια και ισορροπία στις κοινωνίες.
Οι υπόλοιποι γενικοί ,ειδικοί σκοποί αλλά και τα μέσα υλοποιήσης ενός οράματος που θέλω να πιστεύω ότι θα αγκαλιαστεί απο φορείς, συλλογικότητες αλλά κυρίως από τον εργαζομένο κόσμο της περιοχής μας…στην ώρα τους , με τον τρόπο που πρέπει, τον τερμπιέ της συνεργασίας και της δημιουργίας.

Το παραγωγικό μας παρελθόν το μελετάμε για έναν πρωταρχικό και ουσιώδη λόγο και αυτός είναι η επανάκτηση της παραγωγικής μας αντίληψης. Η γνώση είναι δύναμη μόνο, όταν γίνεται ξεκάθαρα πράξη. Ραντεβού στα επόμενα που έρχονται ..και στα οποία δεν περισσεύει κανείς.

ΥΓ. Μέχρι να φτιάξουμε το λόγότυπό..η κόρη μου, μου δάνεισε μια ζωγραφιά….ΠΑΣΤΑΛΙ 2024.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα