Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Καρναβάλι Ξάνθης 2024: «Πλημμύρισε» από παράδοση η κεντρική πλατεία

Κοινοποίηση

Καρναβάλι Ξάνθης 2024: Με παραδοσιακούς χορούς και έντονα λαογραφικά στοιχεία «πλημμύρισε» το πρωί της Κυριακής (03/03) η κεντρική πλατεία της Ξάνθης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τις ΘΛΕ.

Στην κεντρική σκηνή που έχει τοποθετηθεί στην καρδιά της πόλης, κάτω από το ιστορικό ρολόι – σήμα κατατεθέν της Ξάνθης, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παρουσιάσεις των Λαογραφικών χορών από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Οι Σύλλογοι παρουσίασαν ένα άρτιο θέαμα, με παραδοσιακούς χορούς, με τους πολίτες να το απολαμβάνουν.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των ΘΛΕ 2024 συμμετείχαν οι εξής σύλλογοι:

Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης με το παιδικό χορευτικό,

Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων

Πολιτιστικός σύλλογος Κιμμερίων Ξάνθης «Αμφέραος»

Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης, «Τραντέλλενες»

Π.Α.Σ. Αντίκας

Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου Ν. Ξάνθης

Η Θράκη

Καρναβάλι Ξάνθης 2024: Λαογραφικό γλέντι το απόγευμα

Λαογραφικό γλέντι – Πλατεία Δημοκρατίας 19:00

Καρναβάλι Ξάνθης 2024: Λαογραφικοί και καρναβαλικοί σύλλογοι οργανώνουν ένα ανοιχτό γλέντι για όλον τον κόσμο. Μία ημέρα παραδοσιακής μουσικής στην πλατεία, την πρώτη Κυριακή των εκδηλώσεων. Η εκδήλωση αυτή έχει ως στόχο πέρα από την συμβολή των συλλόγων στον θεσμό, να γίνει μια δράση από κοινού και να διασκεδάσουν παρέα με τον κόσμο. Συνυφασμένα με κάποια θρησκευτική γιορτή, τα πανηγύρια είναι τόποι συναθροίσεων όλων των χωριανών και φυσικά και επισκεπτών που μοιράζονται τη χαρά της ημέρας. Έτσι κι εδώ, οικοδεσπότες οι σύλλογοι κάνουν το «ορίστε» σε έναν χώρο συνάντησης όπως θα γινόταν στα παλιά χρόνια στην πλατεία. Σας προσκαλούν να συμμετέχετε σε ένα μοναδικό καλωσόρισμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, να χορέψετε μαζί τους.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από το παραδοσιακό σχήμα «Banda Entopica»

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα