Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κατέφτασαν οι πρώτοι πελαργοί για φέτος στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Οι πρώτοι πελαργοί για φέτος έκαναν την εμφάνισή τους στην Ξάνθη, τις τελευταίες ημέρες, με τους πολίτες μάλιστα να καταγράφουν με ενθουσιασμό την άφιξή τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εμφανίζονται οι πρώτοι πελαργοί σε διάφορα μέρη και επιστρέφουν στις φωλιές τους.

Η κα. Εύα Στετς,  Συντονίστρια των Δακτυλιώσεων των Λευκών Πελαργών του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών μιλώντας στο XanthiNea.gr εξηγεί πως οι πρώτοι πελαργοί που βλέπουμε δεν είναι αυτοί που έρχονται από την Αφρική, καθώς αυτοί αναμένονται σε λίγες ημέρες. Πρόκειται για πελαργούς που πέρασαν τον χειμώνα τους κάπου κοντά. Κάθε χρόνο ορισμένοι πελαργοί περνούν τον χειμώνα τους στην Ελλάδα, ή σε περιοχές όπως η Ν. Τουρκία και το Ισραήλ.

Αν και τα «μπορεί», ως προς το που μπορεί να πέρασαν τον χειμώνα τους είναι πολλά, το σίγουρο είναι, όπως τονίζει η κα Εύα Στετς, πως αυτοί οι πρώτοι πελαργοί δεν ήρθαν από τη μεγάλη ανοιξιάτικη μετανάστευση από την Αφρική. 

Οι μέρες που θα γεμίσουν οι φωλιές των πελαργών ωστόσο πλησιάζουν, όπως υπογραμμίζει εμφατικά η ίδια, καθώς θεωρητικά μετά τις 10/03 ξεκινά η ανοιξιάτικη μετανάστευση.

Ήδη πάντως αρκετοί κάτοικοι της περιοχής έχουν μεταφορτώσει φωτογραφίες από τις πρώτες αφίξεις των πελαργών στη μεγάλη διαδικτυακή ομάδα στο Facebook, “Every Stork in Greeceστην οποία μπορεί κανείς να βρει ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες.

Δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις πελαργών στη Γενισέα και τα Βαφέικα:

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα