Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Αμοιρίδης για τη συνάντηση με τον πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Γράφει ο Μιχάλης Αμοιρίδης

Πολλά χρόνια μετά ξαναβρεθήκαμε με το συμμαθητή και πρέσβη πλέον της Κύπρου στην Ελλάδα Σταύρο Αυγουστίδη και μεταξύ άλλων επισκεφθήκαμε το 4ο Δημοτικό σχολείο μας.

Με μία εξαιρετική καριέρα στο διπλωματικό σώμα, οικογενειάρχης και πάντα σεμνός και πρόσχαρος όπως τότε. Θυμηθήκαμε δασκάλους, καθηγητές και συμμαθητές. Οι σημερινοί δάσκαλοι του 4ου Δημοτικού φιλόξενοι και χαρούμενοι και αυτοί για την εξέλιξη του απόφοιτου του σχολείου τους. Η αγάπη του Σταύρου Αυγουστίδη για τη Ξάνθη μεγάλη και σίγουρα θα ξαναβρεθεί κοντά μας.

Αφορμή για την ευχάριστη «έκπληξη» της επιστροφής του και της συνάντησης μας, οι εκδηλώσεις του πολύ δραστήριου Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης και η πρόσκληση της Προέδρου του κας Ελένης Χατζηγεωργίου, με αφορμή την επέτειο μνήμης της θυσίας του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου και των εκδηλώσεων που έγιναν σε Ξάνθη και Αυξέντιο. Οι δεσμοί αίματος Ελλάδας Κύπρου, δεσμοί εθνικοί, αιώνων ιστορίας, πολιτισμού, ενισχύονται με αυτούς τους ανθρώπινους καθημερινούς δεσμούς καρδιάς μεταξύ μας.

Το μήνυμα του πρέσβη

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Μιχάλη Αμοιρίδη, ο πρέσβης έγραψε:

Σε ευχαριστώ κάλε μου συμμαθητή. Πολύ χαίρομαι που ανταμώσαμε μετά από 40 χρόνια στην όμορφη Ξάνθη. Θα επιστρέψω οικογενειακώς για ένα reunion και με άλλους συμμαθητές μας. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για την Κύπρο μας. Η προχθεσινή εμπειρία ήταν συγκλονιστική. Παιδιά του σχολείου μας μίλησαν δυνατά, βροντοφώναξαν για το δίκιο του αγώνα μας. Νοιώθω υπερήφανος και συγκινημένος. Θα επιστρέψω με την οικογένεια μου για να γνωρίσουμε με τις δικές σας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα