Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πλακιωτάκης: Ο Έβρος αποτελεί αδιάβατο ευρωπαϊκό οχυρό

Κοινοποίηση

Επίσκεψη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο πραγματοποίησε ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η αποστολή στην οποία συμμετείχαν βουλευτές μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Αυστρίας και της Ουγγαρίας παρακολούθησε στο πεδίο την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη ενώ ενημερώθηκε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex και των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παράλληλα, τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το Επιχειρησιακό Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης (Κ.Ο.ΔΙ.Σ.ΜΕ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως όσα έχουν γίνει τα τελευταία 4,5 χρόνια στον Έβρο «συμβολίζουν έντονα τη στρατηγική, το έργο, την βούληση της κυβέρνησής μας αλλά και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Προφανώς, δεν αναφέρομαι μόνο στην ηρωική αντίσταση των φρουρών μας την 28η Φεβρουαρίου 2020 απέναντι στην απρόκλητη απόπειρα διεμβόλισης των συνόρων μας με εργαλειοποιημένους μετανάστες. Αναφέρομαι κυρίως σε όσα έγιναν από εκείνη την ημέρα και μετά», τόνισε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής για να προσθέσει «Σήμερα, ο Έβρος αποτελεί αδιάβατο Ευρωπαϊκό οχυρό. Αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τον φράχτη κατά μήκος του συνόλου των Ελληνοτουρκικών συνόρων. Και το κάνουμε. Παράλληλα, η παρουσία των Ελλήνων συνοριοφυλάκων, των στελεχών της Frontex και του προσωπικού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εγγυώνται πως εκτός της αυστηρής φύλαξης, διασφαλίζεται ο αυτονόητος σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ελληνικών και ευρωπαϊκών αξιών».

Ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε παράλληλα την αναβάθμιση του λιμένα Αλεξανδρούπολης σε «στρατιωτικό, γεωπολιτικό, ενεργειακό και διαμετακομιστικός κόμβο» ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα