Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους στον Έβρο

Κοινοποίηση

Συνελήφθη αλλοδαπή, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών

Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε πολίτες σε περιοχές του Έβρου και προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν την 14 και 19-3-2024 αντίστοιχα σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές του Έβρου.

Αναλυτικότερα, οι άγνωστοι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις δύο παθούσες προσποιούμενοι τον ιατρό και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους, πείθοντάς τες να συγκεντρώσουν χρήματα, χρυσές λίρες και κοσμήματα κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε προκαθορισμένο σημείο, σε συνεργάτιδά τους.

Χθες το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μία αλλοδαπή, η οποία νωρίτερα απέσπασε με το ανωτέρω πρόσχημα από την ηλικιωμένη παθούσα της δεύτερης περίπτωσης χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Σε βάρος της δράστιδας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε την 14-3-2024 σε οικισμό του Έβρου, η ανωτέρω αλλοδαπή απέσπασε με το ίδιο πρόσχημα από την ηλικιωμένη παθούσα της πρώτης περίπτωσης χρηματικό ποσό, χρυσές λίρες και κοσμήματα.     

Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα