Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας συνάντησε η Σ.Κ.Α. Ξάνθης

Κοινοποίηση

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης συνεχίζοντας τις συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, την Τετάρτη 06-03-2024 συνάντησε τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Μάλλιο Δημήτριο, παρουσία του Αντιπροέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Λιοτσο Σπύρο.

Αρχικά λαμβάνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης συνεχάρη τον Αρχηγό για την πρόσφατη τοποθέτηση του στον ύψιστο αξίωμα του Σώματος και του ευχήθηκε καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο που καλείται ο ίδιος να αντιμετωπίσει.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σοβαρό ζήτημα της έλλειψης χαμηλοβαθμου αστυνομικού προσωπικού στην Διεύθυνση μας, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.

Το τελευταίο συμβούλιο μεταθέσεων, το οποίο αποφάσισε και την μη ενίσχυση μας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εμάς, καθώς οι αστυνομικοί της Ξάνθης εδώ και χρόνια έχουν εξαντληθεί με τις αντοχές τους να έχουν στερέψει.

Τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης μας, ιδίως τώρα που δρομολογήθηκε να λειτουργήσει τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στην Διεύθυνση μας, επίκειται η επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων και είναι στα σκαριά η δημιουργία τμήματος Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, καθώς και το συνοριακό τμήμα στο Δημάριο Ξάνθης.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις σίγουρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η επάνδρωση των προαναφερόμενων υπηρεσιών θα πρέπει να γίνει με ενίσχυση, και συγκεκριμένα η διενέργεια εξωτερικών μεταθέσεων,όπως προβλέπεται κιόλας.

Έπειτα αναλύσαμε τις αλλαγές στην εγκληματικότητα της πόλης και την ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης του απαρχαιωμενου οργανογραμματος στην Διεύθυνση μας.

Τέλος συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν το σύνολο του ένστολου προσωπικού, τόσο για την ανάγκη τροποποίησης προεδρικών διαταγμάτων, με σκοπό την εξάλειψη αδικιών και αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, όσο και η υποχρέωση όλων μας να πιέσουμε την Πολιτεία για την θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.

Ο Αρχηγός από την μεριά του μας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και σημείωσε τα ζητήματα που του θίξαμε. Στο ζήτημα της ενίσχυσης, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει ο ίδιος την επικρατούσα κατάσταση στη Διεύθυνση μας και θα πράξει, στο μετρό του δυνατού, με σκοπό την ενίσχυση μας. Μας επιβεβαίωσε ότι η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων θα επαναλειτουργήσει, χωρίς όμως να είναι σε θέση να πει τον αριθμό των δοκίμων που θα φιλοξενήσει.

Επίσης μας ενημέρωσε ότι η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, αλλά και το Τμήμα Διαβατηριακου Ελέγχου στο Δημάριο, θα λειτουργήσουν, αλλά όχι σύντομα. Για την επάνδρωση των υπηρεσιών, μας υποσχέθηκε ότι θα κοιτάξει να πραγματοποιηθεί, με σκοπό να μην διαταραχθεί το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης.

Στο τέλος της συνάντησης η Ένωση μας προσκάλεσε τον Αρχηγό να επισκεφθεί την πόλη μας, να διαπιστώσει και ο ίδιος την επικρατούσα κατάσταση, με τον ίδιο να υπόσχεται ότι μας επισκεφθεί και θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος ανακύψει.

Την ίδια μέρα η Ένωση μας συναντήθηκε και με τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α., Υποστράτηγο κ. Νικολακοπουλο Σωτήριο για θέματα που αφορούν την Διεύθυνση μας.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης και το κόστος για την επισκευή των κτιρίων, προτείνοντας εμείς ως Ένωση την πραγματοποίηση δαπάνης από το Αρχηγείο, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την πλήρη κατασκευή των κτιρίων, με σκοπό να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους δοκίμους και όχι μερικής επισκευής ορισμένων κτιρίων.

Το ζήτημα των υπηρεσιακών οχημάτων, η λειτουργία της λέσχης στην Διεύθυνση μας, η εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων οικονομικών πόρων και η δυνατότητα ευελιξίας των οικονομικών υπηρεσιών ήταν ακόμη κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Προϊστάμενο του Κλάδου να μας ακούει με ιδιαίτερη προσοχή και να σημειώνει ότι του φάνηκε χρήσιμο. Συμφώνησε και ο ίδιος με την πρόταση μας για την Σχολή και για τα υπόλοιπα θέματα μας υποσχέθηκε διαρκή επικοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα