Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ξανθίππη, μία dinner – εμπειρία λίγο έξω από την πόλη της Ξάνθης 

Κοινοποίηση

Εστιατόριο Ξανθίππη, ένα όνομα σταθμός για τους λάτρεις του κρέατος και της φινέτσας, μία επιχείρηση ορισμός του value for money. Δεν είχε τύχει ποτέ να πάω μέχρι στιγμής, ωστόσο είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους θα το επισκεφθώ ξανά. 

Το εστιατόριο Ξανθίππη μας εντυπωσίασε με τη μοντέρνα διακόσμησή του, με σημείο ενδιαφέροντος το επιβλητικό μαρμάρινο τζάκι στο κέντρο του χώρου, τις γεύσεις και τη φιλοξενία του προσωπικού. Οι γαστρονομικές επιλογές στο gourmet μενού μας εξέπληξαν ευχάριστα αποκαλύπτοντας τη διάθεση του σεφ για “το κάτι παραπάνω”, κρίνοντας από την παρουσίαση των πιάτων και τον συνδιασμό των γεύσεων.

Για ορεκτικά παράγγειλαμε σαλάτα με ψητό μπρόκολο σπανάκι και αβοκάντο, την τριλογία τζατζίκι τυροκαυτερή μελιτζανοσαλάτα και τις πατάτες κάντρι. Όλα ήρθαν στο τραπέζι μας πολύ γρήγορα συνοδευόμενα απο φρυγανισμένο ψωμί και σως φρέσκιας ντομάτας. 

Στη συνέχεια μας σέρβιραν τα κυρίως πιάτα. Ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας για εμένα και κότσι με πουρέ μελιτζάνας για τον άντρα μου που μόλις το δοκίμασε είπε “το καλύτερο κότσι αρνιού που έχω φάει ως τώρα” και πιστέψτε με έχει δοκιμάσει πολλά! Το κρέας ήταν τρυφερό, ζουμερό και εξαιρετικής ποιότητας. Το πιάτο ήταν τέλεια καρυκευμένο και υπήρχε αρμονική ισορροπία γεύσεων. Το ριζότο μου ήταν κρεμώδες με ένα άψογα μαγειρεμένο ρύζι, μανιτάρια ολόφρεσκα και το λάδι τρούφας που έδενε το πιάτο ενισχύοντας την γεύση του. 

Αυτό που μας εντυπωσίασε όμως, πέραν της φρεσκάδας και νοστιμιάς του φαγητού, ήταν η άριστη εξυπηρέτηση. 

Στην Ξανθίππη εισπράξαμε το είδος της υπηρεσίας που περιμένεις να λάβεις σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, υπολείποντας την αυστηρή τυπικότητά του. Το προσωπικό ήταν φιλικό και πρόθυμο να κάνει την υπέρβαση για να νιώσουμε άνετα και να απολαύσουμε την αυθεντική εμπειρία του εστιατορίου. Πολύ φιλικό προς την οικογένεια επίσης, ήταν από τις λίγες φορές που νιώσαμε πως ήμασταν επιθυμητοί σαν οικογένεια με το παιδί μας λόγω του μικρού της ηλικίας του.

Για γλυκό μας προσέφεραν από ένα αποδομημένο μιλφέιγ με χειροποίητη σως βατόμουρων και φρέσκια κρέμα πατισερί. Το τελευταίο φύλλο ήταν πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και το έξτρα μπόνους το γευτήκαμε στο πιάτο όταν μας το σερβίρισαν με μια μπάλα παγωτό βανίλια. 

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ξάνθη που αξίζει να το ζήσεις!

Αναστασία Φουντούλη

Ταξιδιωτική αρθρογράφος

Instagram: @natbeestravels

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα