Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αγκινάρες με κρεμμυδάκια και μάραθο

Κοινοποίηση

Τώρα την άνοιξη που οι αγκινάρες είναι στα καλύτερά τους, μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε τις πιο φρέσκες και τις μαγειρεύουμε με τον πιο απλό και αρωματικό τρόπο.

Υλικά (Μερίδες: 6-8)

16 αγκινάρες φρέσκες καθαρισμένες
χυμό από 1 λεμόνι
½ κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 καρότο, κομμένο σε κύβους
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι μάραθο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι ανθό, φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε βάλει τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, για να παραμείνουν άσπρες.

Βήμα 2

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄ μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες, ανακατεύουμε μερικές φορές και συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄-35΄. Φροντίζουμε το φαγητό να έχει μείνει με το λάδι του και λίγο μελωμένο ζουμάκι. Προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Tips

Όταν διαλέγουμε αγκινάρες προτιμάμε τις μικρές και κλειστές, με ντούρο κοτσάνι και έντονο χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι φρέσκες, τρυφερές και με ελάχιστο χνούδι.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα