Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ε. Στυλιανίδης: «Η ΝΔ έκανε πολιτικές αστοχίες»

Κοινοποίηση

Ανοικτή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, μόλις ενάμιση μήνα πριν από την κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών.

Ο βουλευτής κλήθηκε να σχολιάσει την υποψηφιότητα Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας καθώς επίσης τις πρόσφατες κινήσεις να ανακτηθούν οι δυνάμεις των συντηρητικών δεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ. «Η Νέα Δημοκρατία κατά τη δική μου υποκειμενική άποψη έκανε κάποιες πολιτικές αστοχίες ή λάθη, που δημιούργησαν ζωτικό χώρο στα Δεξιά της. Κι αυτό ενθάρρυνε μικρά κόμματα να αναπτυχθούν και να διεκδικούν σήμερα να αποσπάσουν ένα ποσοστό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Πάντως, σύμφωνα με τον πολιτικό, «έστω κι αργά συνειδητοποιήθηκε, ότι θα πρέπει αυτό το κενό να καλυφθεί». Ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, γίνεται και με το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, το οποίο μεταξύ άλλων έχει και πιο συντηρητικές επιλογές, καθώς επίσης επιλογές με σαφή σημειολογία όπως του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

«Ρίχνει βάρος πλέον ο Μητσοτάκης στη Βόρεια Ελλάδα, προσπαθώντας να καλύψει τα κενά και τις παραλείψεις του προηγούμενου διαστήματος. Ευελπιστώ ότι, εάν γίνουν οι σωστές κινήσεις κι επικοινωνηθούν τα σωστά μηνύματα, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τη μάχη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. Πεποίθηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, πάντως, παραμένει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι με διαφορά πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές και παραμένει το κυρίαρχο πολιτικό κόμμα στη χώρα μας. Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη τα ποσοστά του κόμματος να παραμείνουν υψηλά, ώστε να μην διακινδυνευτούν τα μηνύματα που έδωσε ο λαός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Για τη συμμετοχή του μειονοτικού DEB

Ο βουλευτής κλήθηκε επίσης να σχολιάσει τη συμμετοχή του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ / DEB) στις προσεχείς ευρωεκλογές, παρότι είναι αδύνατο να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 3% για να εκλέξει ευρωβουλευτή. «Κάποιοι μηχανισμοί προσπαθούν εκ νέου να κάνουν επίδειξη δύναμης, συσπείρωσης και επιρροής πάνω στη μουσουλμανική μειονότητα», δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης, και συνέχισε: «ενώ γνωρίζουν ότι δεν θα επιτύχουν το ποσοστό εισόδου, θέλουν “να βάφουν” με άλλο χρώμα τους δύο νομούς (εν. Ροδόπης και Ξάνθης), για να δείχνουν τον βαθμό επιρροής τους πάνω στη μουσουλμανική μειονότητα όλοι αυτοί οι μηχανισμοί, οι οποίοι πολλές φορές κινούνται από την Τουρκία επίσημα ή ανεπίσημα».

Ο βουλευτής Ροδόπης κάλεσε τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, να μην επιλέξουν με αυτά τα κριτήρια την ευρωπαϊκή εκπροσώπησή τους, αλλά μέσα από κόμματα που μπορούν να εισέλθουν στην Ευρωβουλή να δώσουν τα απαραίτητα μηνύματα που επιθυμούν, για να γίνουν οι παρεμβάσεις κι οι πολιτικές για τη μειονότητα τις οποίες ζητούν.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα