Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Ξάνθη δεν ξεχνά τη γενοκτονία των Αρμενίων – Εκδηλώσεις μνήμης

Κοινοποίηση

Εκδηλώσεις μνήμης για την 109η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Αρμένικη Κοινότητα Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία με κεντρικό θέμα «Δεν ξεχνώ, κάνω τη μνήμη προσφορά».

Το σχετικό κάλεσμα αναφέρει:

«Δίνω αίμα, δίνω ζωή. Μια πρωτοβουλία του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Ξάνθης στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.

Τετάρτης 24 Απριλίου 2024 από τις 9:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στην Αρμένικη Λέσχη, (Αγ. Ελευθερίου 54) από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης».

Παράλληλα, διοργανώνεται κεντρική πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 21/04 στις 11:00 στο Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής με κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Άγγελος Συρίγος με θέμα «Γενοκτονίες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: Για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ».

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα