Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Καιρός: Συμφωνία των μετεωρολόγων για ζέστη το Σαββατοκύριακο αλλά διαφωνία για το πότε και πόση σκόνη θα έρθει

Κοινοποίηση

Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνθέσουν το σκηνικό του καιρού όλο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το meteo.gr, ωστόσο οι μετεωρολόγοι φαίνεται να διαφωνούν αν το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που έχει επιστρέψει στη χώρα μας από χθες το μεσημέρι θα έχει αξιόλογα ποσά συγκέντρωσης.

Για νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης, και μάλιστα έντονο, έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Με τους βοριάδες στο Αιγαίο να ενισχύονται ξανά θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ένα νέο έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας απασχολεί από Κυριακή – Δευτέρα και στη συνέχεια», επισημαίνει σε ανάρτησή του στα social media.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της ΕΜΥ δείχνει να διαφωνεί ως προς το «έντονο επεισόδιο». «Ποια σκόνη; Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που “έρχεται”. Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus , αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ. Η μεταφορά σκόνης πρέπει να προβάλλεται μόνο όταν οι συγκεντρώσεις είναι μεγάλες και κατά την προσωπική μου άποψη έτσι όπως έχει προβληθεί το θέμα προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών», γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα