Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κάλεσμα για την απεργία της Τετάρτης από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ξάνθης

Κοινοποίηση

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ξάνθης καλεί τα μέλη του στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Δεν αντέχουμε τη θανατηφόρα  ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τις εξοντωτικές περικοπές που επέβαλαν στις πληρωμένες συντάξεις μας, που τις κατέστησαν προνοιακά επιδόματα» τονίζεται σε σχετικό κάλεσμα. «Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία. Πληρώσαμε και πληρώνουμε για όλα αυτά, για να τα έχουμε δωρεάν. Δεν ανεχόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την εγκληματική λογική που λέει όποιος έχει χρήματα θα ζει και όποιος όχι θα πεθαίνει».

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ξάνθης επισημαίνει μια σειρά από αιτήματα, τα οποία αφορούν τις γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, την πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη, την άμεση καταβολή 13ης και 14ης σύνταξης και των αναδρομικών χωρίς προαπαιτούμενα, μετρά κατά της ακρίβειας και να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα