Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πτυχία Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) και Επαγγελματικά Δικαιώματα

Κοινοποίηση

Οι απόφοιτοι των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), παρόλο που η είσοδός τους προϋποθέτειέγγραφες εισαγωγικές πανελλαδικές εξετάσεις, όπως συμβαίνει με όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας,το πτυχίο τους δεν αναγνωρίζεται ως τέτοιο. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται ως Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, αλλάδεν αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα, τα οποία, όπως η Υφυπουργός Παιδείας πρόσφατα ανέφερε, αναγνωρίζονταισε αποφοίτους κολλεγίων! Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, αναδεικνύει το θέμα, κατόπιν σχετικώνπαραπόνων στρατιωτικών, αποφοίτων στρατιωτικών σχολών.

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς κ. ΥΦΕΘΑ: Αναγνώριση πτυχίων ΑΣΣΥ και επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων στρατιωτικών σχολών

Κύριε Υπουργέ.

Με έγγραφά μας (Ε1Ε2Ε3Ε4), η Ένωσή μας, για πολλοστή φορά επανάφερε ένα διαχρονικό αίτημα των αποφοίτων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), για πραγματική αναβάθμιση των πτυχίων τους και την εξομοίωσή τους με τα πτυχία των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με παράλληλη απονομή στις/στους αποφοίτους τους του βαθμού του Επιλοχία (και αντιστοίχων).

Απαντώντας σε κοινοβουλευτικό έλεγχο,  γνωστοποιήσατε ότι εξετάζεται η ακαδημαϊκή αναβάθμιση των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) σε επίπεδο Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενέργεια η οποία επικροτείται, εφόσον αυτή καρποφορήσει σύντομα και δεν ριχθεί στις καλένδες της γραφειοκρατικής ωρίμανσης, όπως τόσα άλλα θέματα μείζονος σημασίας για τους στρατιωτικούς.

Συμπτωματικά, την ίδια μέρα που απαντήσατε για την ουσιαστική αναβάθμιση των ΑΣΣΥ, η Υφυπουργός Παιδείας , κα Ιωάννα Λυτρίβη, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με τη μη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων Βρετανικών κολεγίων στην Ελλάδα, γνωστοποίησε την πρόθεση του Υπουργείου για πλήρη αναγνώριση αυτών, γνωρίζοντας μάλιστα ότι είναι ήδη έτοιμο το αναγκαίο Προεδρικό Διάταγμα.

Από τα παραπάνω, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι, όχι μόνο πρέπει ΧΘΕΣ να αναγνωριστούν οι πτυχιούχοι ΑΣΣΥ ισότιμοι των αποφοίτων ΑΕΙ, αλλά θα πρέπει παράλληλα να αναγνωριστεί μία σειρά τεχνικών και μη ειδικοτήτων, δικαιωματικά σε επαγγελματικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων, πλέον, όλων των αποφοίτων των Στρατιωτικών Σχολών.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα