Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τα Άβδηρα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τους Ωκεανούς

Κοινοποίηση

Την τιμητική τους έχουν τα Άβδηρα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τους Ωκεανούς, όπου θα προβληθεί το μίνι ντοκιμαντέρ «My name is Blue» γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα διεθνές ντοκιμαντέρ που έχει ως θέμα τις θαλάσσιες χελώνες στη Μεσόγειο και στο οποίο συμμετέχουν τα Άβδηρα, της Ξάνθης, τα οποία επιλέχθηκαν ως ένα από τα μέρη στα οποία πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του XanthiNea.gr, το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε το 2021 σε πέντε χώρες, ενώ ένα μέρος των γυρισμάτων έγινε στα Άβδηρα στο οποίο πήραν μέρος ο Μιχάλης Βαγγούσης και ο γιός του Ζήσης, δύο ιδιαίτερα δραστήριοι και ευαισθητοποιημένοι για την προστασία της θάλασσας και του περιβάλλοντος πολίτες, που έχουν αναλάβει ουκ ολίγες αξιέπαινες πρωτοβουλίες – δράσεις κατά το παρελθόν.

Τα Άβδηρα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τους Ωκεανούς

Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τους Ωκεανούς

Καλώς ήρθατε στο 1o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τους Ωκεανούς στην Αθήνα απο τις 15 έως τις 17 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που φιλοξενεί το Our Ocean Film Festival.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ έχει ως θέμα τη Θάλασσα και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής, Our Ocean Conference, η οποία θα λάβει χώρα τις ίδιες μέρες στην Αθήνα.

Σκοπός του Our Ocean Film Festival αποτελεί η ευαισθητοποίηση του κοινού και η συμμετοχή του στον παγκόσμιο διάλογο για τον μπλε πλανήτη μας και την προστασία του , μέσω της Τέχνης του Κινηματογράφου. Θεατές όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γύρω τις 50 ταινίες (Ντοκιμαντέρ – Μυθοπλασίας -Animation– Short Videos – Audio & Visual Installations, με ελεύθερη είσοδο. Οι θεατές μας θα μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν με τους Δημιουργούς– Σκηνοθέτες των ταινιών, που θα παρευρίσκονται προκειμένου να προλογίσουν τα έργα τους.

Ανάμεσα στις περίπου 50 προβολές κατα τη διάρκεια του φεστιβάλ, είναι και πέντε βραβευμένα ντοκιμαντέρ και δύο υπέροχα μουσικά βίντεο- τρίπτυχα για τους ωκεανούς του πλανήτη μας, απο το Vaasa Wildlife Festival. Αυτές είναι οι παρακάτω:

1. Την Δευτέρα 15/4

14:00-14:30 «The Fight for the Arctic» του Andreas Ewels»

14:45-15:00 «The Beach-Wildlife around the Parasol» της Annette Scheurich

20:00-20:45 «My name is Blue» της Βίκυ Μαρκολέφα, Ελλάδα

2. Την Τρίτη 16/4

14:50-15:20 Τουρισμός στην εποχή της κλιματικής αλλαγής» της Andrea Schäfer

15:45-16:45: «The Coral Saviors of the Caribbean» του Florian Guthknecht

3. Βίντεο: «Blue Paradises» του Olivier Bourgoise (αυτά τα 2 υπέροχα video art θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε διάφορες περιστάσεις.

Όλες οι επιλεγμένες ταινίες μας, θα προβάλλουν την ομορφιά, την ποικιλομορφία και τις προκλήσεις της θαλάσσιας ζωής και των οικοσυστημάτων τους και θα μας εμπνεύσουν για δράση και δεσμεύσεις για την προστασία και τη διατήρηση αυτών. Ας μοιραστούμε μαζί το πάθος και το κοινό όραμά μας για τη θάλασσα, χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα και την δύναμη της κινηματογραφικής λάμψης των υπέροχων αυτών ταινιών!

Το Our Ocean Film Festival τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Νικος Σκαλκώτας), στις 15 έως 17 Απριλίου, και ώρες 12:00 έως 21:00. Οι ταινίες έχουν ελεύθερη είσοδο! Περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων στο site του Μεγάρου Μουσικής (megaron.gr) , ή/και στο τηλέφωνο: 211.013.2816

My Name is Blue
Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα