Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Το Δημοτικό Ραδιόφωνο ή θα κάνει το βήμα παραπάνω ή θα πρέπει να κλείσει!»

Κοινοποίηση

Γράφει ο Ανέστης Αντωνιάδης

Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο στα θέματα 22ο & 23ο  «Ψήφιση έκθεσης πεπραγμένων» & «1η αναμόρφωση προϋπολογισμού 2024», στα διοικητικά συμβούλια που έλαβαν χώρα, ως μέλος ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ και τα δύο. Και η εισήγηση μου στην παράταξη που εκπροσωπώ είναι να κάνει το ίδιο και απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα καταψήφισα πολύ συνειδήτα και για τους εξής λόγους, η έκθεση πεπραγμένων ήταν μια γενικόλογη έκθεση, χωρίς συγκεκριμένες ημερολογιακές αναφορές και το πιο βασικό, δεν υπήρχε καμία χρηματοοικονομική αναφορά και για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, δεν θα μπορούσα χωρίς να υπάρχει καμιά μελέτη ανταποδοτικότητας, να ψηφίσω έναν προϋπολογισμό που στην ουσία εγκρίνει μια εταιρεία να έχει 240,000€ έξοδα και μόνο 8,000€ έσοδα, πόσο μάλλον σε έναν δήμο και ένα νομό που είναι οι φτωχότεροι στην επικράτεια, όπου το πως ξοδεύονται δημόσια και δημοτικά χρήματα, έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο έχει σύνολο 9 άτομα προσωπικό. 4 μόνιμης απασχόλησης που κοστίζουν 160,000€/χρόνο και άλλους 5 μερικής απασχόλησης που κοστίζουν άλλα 40,000€. Αυτό όλο το προσωπικό, εάν εξαιρέσεις τις προεκλογικές περιόδους, μένει ανεκμετάλλευτο και συντηρείτε μια στάσιμη και μη-παραγωγική κατάσταση για το δημοτικό ραδιόφωνο που διαιωνίζετε!

Κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος ξόδευε πάνω από 100,000€/χρόνο για μεταδόσεις γεγονότων μέσω διαδικτύου, προώθηση μέσω social media, παραγωγή περιεχόμενου κτλ., σε τρομερή υπεραξία.

Η μόνη επόμενη βιώσιμη μέρα για το Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι να πάψουν όλες αυτές οι σπατάλες προς τρίτους, να γίνονται αυτά μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου και του προσωπικού του ή των σωστών συνεργιών που θα κάνει με Ξανθιώτες επαγγελματίες, όπου είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι, όπως πχ, ο κ. Κράλλης, τα αδέρφια Κουτσομιχάλη, ή WeAreTwo και άλλοι, όπου μπορούν να δημιουργήσουν και να παράγουν περιεχόμενο για την προώθηση την πόλης μας, για όλους τους σκοπούς. Να γίνει το μόνιμο διαδικτυακό κανάλι της πόλης για την προώθηση όλων των σημαντικών εκδηλώσεων της πόλης μας σε πανελλαδικό και σε βαλκανικό επίπεδο! Όπως επίσης θα πρέπει να διευρύνει το πρόγραμμα του με νεανικές και πιο θεματικές εκπομπές. Και φυσικά να φροντίσει ο Δήμαρχος και η ομάδα του να παίρνει την διαφημιστική πίτα που του αναλογεί, από τους δημόσιους οργανισμούς και ΔΕΚΟ, όπως κάνει το TV100 στην Θεσσαλονίκη και ο 9,84 στην Αθήνα.

Εν κατακλείδι ή θα γίνουν αυτά τα πράγματα για όφελος των Δημοτών, την πόλης και των εκδηλώσεων της και θα κάνει το Δημοτικό Ραδιόφωνο το βήμα παραπάνω ή να κλείσει και αυτά τα 240,000€ να επενδυθούν αλλού! ΠΧ, με 20,000€ διαφημιστική καμπάνια το μήνα για την πόλη μας, ειδικά μέσω social media, τα αποτελέσματα θα είναι εκρηκτικά!

Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα