Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ευρωεκλογές: 1.049 άτομα έχουν κάνει εγγραφή για επιστολική ψήφο στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Σε 1.049 ανέρχονται οι πολίτες της Ξάνθης που έχουν κάνει εγγραφή για συμμετοχή με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές.

Σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ, η Ξάνθη συγκαταλέγεται στις περιοχές με τις λιγότερες συμμετοχές στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Πιο συγκεκριμένα, στον Έβρο 2.270 πολίτες θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, στη Ροδόπη μόλις 867, στη Δράμα 1.514 και στην Καβάλα 1.902.

Συνολικά 202.556 Έλληνες, εντός και εκτός επικρατείας, έχουν εγγραφεί στην ειδική πλατφόρμα.

Ευρωεκλογές: 1.049 άτομα έχουν κάνει εγγραφή για επιστολική ψήφο στην Ξάνθη

«Πάντως, ο πραγματικός αριθμός είναι κατά τι μικρότερος (202.515 εκλογείς) καθώς κάποιοι εκ των εγγεγραμμένων δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στέλνοντας ταχυδρομικά το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που επιθυμούν και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές προτίμησής τους. Επιπλέον υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην κατανομή που προκύπτουν από τη δήλωση διαφορετικής διεύθυνσης εκλογής από αυτήν της παραλαβής φακέλου» τονίζεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento.

Ευρωεκλογές: 1.049 άτομα έχουν κάνει εγγραφή για επιστολική ψήφο στην Ξάνθη
Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα