Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ιεροσόλυμα: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως – Δείτε live

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας - Γύρω στις 19:30 αναμένεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ξεκίνησε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, όπου βρίσκονται λίγοι – σε σχέση με άλλα χρόνια – προσκυνητές.

«Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων αναρτά προς γνώσιν των προσκυνητών την γνωμάτευσιν του Αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου και του Αρχιτέκτονος της Αδελφότητος των Φραγκισκανών κ. Nagib Naser διά τον αριθμόν των προσκυνητών, οι οποίοι είναι δυνατόν να εισέλθουν εις τον Ναόν της Αναστάσεως, διαρκούσης της Τελετής του Αγίου Φωτός», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται πως εντός του Ναού και στον εξωτερικό χώρο θα επιτραπεί η παρουσία 4.200 πιστών κατά τον εορτασμό του Ορθόδοξου Πάσχα.

Δείτε live εικόνα

🔴 LIVE - Slujba de primire a Sfintei Lumini || LIVE de la Biserica Sfântului Mormânt - Holy Fire

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Σήμερα το απόγευμα θα φτάσει, στο μεταξύ, στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα.

Για το σκοπό αυτό μετέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το Αγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air και της SKY express θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα