Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μάνδρα Ξάνθης: Αφιερώνουν τα άρρωστα παιδιά στον Αι Γιώργη τον Κουδουνά

Κοινοποίηση

Στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στα Πριγκηπόνησα υπάρχει μία Ιερά Μονή στο όνομα του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά. Στη Μονή αυτή φυλάσσεται μία θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου, η οποία θεραπεύει κάθε επισκέπτη, που διαθέτει την πίστη στο Θεό.

Πολλοί είναι εκείνοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί που ζήτησαν θεραπεία από τον Άγιο και την έλαβαν απλόχερα και σήμερα διηγούνται με ευλάβεια ο καθένας ξεχωριστά την περίπτωσή του. Αντίγραφο αυτής της παλαιάς και θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, βρίσκεται στη Μάνδρα Ξάνθης, φερμένη από την Νικομήδεια της Μικράς Ασίας το 1922, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Παναγιώτης Μπαρδάκης, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνδρας Ξάνθης.

Η εικόνα περιστοιχίζεται από πολλά κουδουνάκια, ευλαβική προσφορά των πιστών που έζησαν κάποιο θαύμα από τον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά. Η τοπική παράδοση λέει πως οι πιστοί προσευχόμενοι τον Αι-Γιώργη παίρνουν ένα από τα κουδουνάκια του ως ευλογία, το κρατούν 40 ημέρες, ζώντας αυτό το σαρανταήμερο, με μετάνοια, προσευχή και νηστεία και στη συνέχεια το επιστρέφουν διπλό, δηλαδή προσφέρουν και αυτοί ως τάμα ένα ασημένιο κουδουνάκι στην Εικόνα του Αι-Γιώργη του Κουδουνά, πρόσθεσε.

Ευλαβείς προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού ερχόμενοι στη Μάνδρα Ξάνθης ζητούν και κάνουν παράκληση στην θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, αιτούμενοι υγεία ψυχής και σώματος. Πολλοί, στη συνέχεια εξομολογούνται και μετέχουν των Αχράντων Μυστηρίων. Έτσι ενισχύεται η πίστη και λαμβάνουν Χάρη Θεού με τις Πρεσβείες του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά. Σήμερα στη Μάνδρα Ξάνθης γίνεται και μια προσπάθεια ανακατασκευής της παλαιάς Μονής του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, επισήμανε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – Ρεπορτάζ Β. Μαχαίρα

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα