Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Το Άγιο Φως έφτασε την Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα – Θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα

Κοινοποίηση

Το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα μεταφέρει στη χώρα μας το ‘Αγιο Φως το οποίο αφίχθη στις 20.06 με ειδική πτήση από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα διανεμηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Για τη μεταφορά του μετέβη σήμερα στα Ιεροσόλυμα ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να παραλάβει το ‘Αγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο είχε συνάντηση.

Στην αποστολή μετείχαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος στην Ελλάδα αρχιμανδρίτης Ραφαήλ και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για της Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά τη σύντομη τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το ‘Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα, και από εκεί θα μοιραστεί στην Αττική.

Παράλληλα, θα ταξιδέψει για ακόμη μία χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα