Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ξάνθη: Εκκρεμούσαν σε βάρος του 6 καταδικαστικές αποφάσεις!

Κοινοποίηση

Συνελήφθη την 1-5-2024 το μεσημέρι στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης ένας ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε εκκρεμούσαν σε βάρος του έξι καταδικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών για κλοπή, απόπειρα κλοπής, παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Σύλληψη 3 ημεδαπών κατηγορούμενων για έκθεση και σωματική βλάβη από αμέλεια

Συνελήφθησαν την 1-5-2024 το απόγευμα στην Ορεστιάδα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας τρεις ημεδαποί, εκ των οποίων ένας ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι καταστήματος της πόλης, κατηγορούμενοι για έκθεση και σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δύο συλληφθέντες – υπάλληλοι την προηγούμενη μέρα προμήθευσαν τους δύο ανήλικους, από μη λειτουργικό αυτόματο πωλητή του καταστήματος, με καπνικό προϊόν που πιθανόν περιείχε την ουσία «τετραϋδροκαναβιφορόλη (THCp)», μετά τη χρήση του οποίου οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και νοσηλεύονται. Από τον ανωτέρω αυτόματο πωλητή κατασχέθηκαν συνολικά 286 συσκευασίες περιέχουσες προϊόντα «τετραϋδροκαναβιφορόλης (THCp)». Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη με υπολογιστή και υπεξαίρεση

Έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και υπεξαίρεση, διότι όπως διαπιστώθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 25-4-2024 σε περιοχή της Θάσου, υπεξαίρεσε από ηλικιωμένη ημεδαπή φάκελο με την τραπεζική της κάρτα στον οποίο αναγραφόταν ο κωδικός «pin» και πραγματοποίησε 21 αναλήψεις χρημάτων από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της ηλικιωμένης, συνολικού ύψους 8.100 ευρώ. Ο δράστης έπειτα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του επέστρεψε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό στη δικαιούχο του. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.   

Σύλληψη για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθησαν την 30-4-2024 το μεσημέρι στην Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου τρεις ημεδαποί, διότι εντοπίσθηκαν να ασκούν υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 41 συνολικά είδη παρεμπορίου (ζεύγη υαλοκαθαριστήρων αυτοκινήτου), στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στους δράστες το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Σύλληψη για κλοπή 

Συνελήφθη την 1-5-2024 το μεσημέρι στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας ένας ημεδαπός, ο οποίος νωρίτερα αφαίρεσε από κατάστημα της πόλης μία κάμερα ηλεκτρονικού υπολογιστή, η οποία παρελήφθη από υπάλληλο του καταστήματος. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα