Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Youth Pass: Πότε μπαίνουν τα 150 ευρώ στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων – Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Κοινοποίηση

«Ενεργή» παραμένει για ακόμη μία εβδομάδα η ειδική πλατφόρμα για το Youth Pass των 150 ευρώ, προκειμένου να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις.

Αμσως μετά -και συγκεκριμένα στο τέλος του τρέχοντος μήνα- η ενίσχυση θα μπει στο «ψηφιακό πορτοφόλι» εκείνων που είτε υποβάλλουν πρώτη φορά αίτηση ή την έλαβαν ως 18άρηδες πέρυσι.

Δικαιούχοι του νέου κύκλου χορήγησης της ενίσχυσης είναι όσοι έκλεισαν τα 18 τους χρόνια μεταξύ 1η Ιανουαρίου και 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Προϋπόθεση για την συγκεκριμένη κατηγορία νέων δικαιούχων που φέτος θα υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση,  είναι να έχουν εξασφαλίσει κωδικούς taxis για να μπορούν να λάβουν το Youth Pass των 150 ευρώ.

Προϋποθέσεις για την υποβολή της αίτησης

Πριν από την αίτηση, άλλη μια προϋπόθεση συνιστά και η εγγραφή του δυνητικού δικαιούχου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου. Αμέσως μετά μπορεί να γίνει η υποβολή της αίτησης μέσα από την ειδική πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/youthpass με την σχετική προθεσμία να λήγει στις 15 Μαΐου. Το ποσό της ενίσχυσης έχει την μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών, δηλαδή μεταξύ άλλων σε θέατρα, ξενοδοχεία ή και αεροπορικά εισιτήρια.

Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Πλέον, οι δυνητικά δικαιούχοι υποβάλουν αίτηση από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους (Η έναρξη της ειδικής εφαρμογής κάθε έτος δεν λαμβάνει χώρα εντός Σαββάτου, Κυριακής ή άλλης αργίας και μεταφέρεται στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα).

Η πληρωμή των δικαιούχων για το επόμενο έτος λαμβάνει χώρα αυτοδίκαια, μετά από επανέλεγχο των προϋποθέσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια, με άλλα λόγια αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι οι νέοι που συμπληρώνουν τα 18τους έτη, ανεξάρτητα από τα εάν είναι γόνοι εύπορων οικογενειών ή «ευάλωτων».

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Στην νέα «φουρνιά» δικαιούχων που υποβάλλει αιτήσεις  μέχρι τις 15 Μάη, μπορούν να διεκδικήσουν την ενίσχυση όσοι έκλεισαν τα 18τους χρόνια μεταξύ 1η Ιανουαρίου και 31 Δεκεμβρίου του 2023, εφόσον έχουν κωδικούς taxis.

Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Προϋποθέσεις για την εξασφάλιση του Youth Pass

Απαραίτητη προϋπόθεση, για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση, είναι να υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση στη σχετική Εφαρμογή εισερχόμενος με τους κωδικούς διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet) στην ιστοσελίδα https://vouchers.gov.gr/youthpass

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δυνητικά δικαιούχος θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα