Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο 72% οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για “ταξίδι στην Ελλάδα”

Κοινοποίηση


Στις δημοφιλέστερες αναζητήσεις Αθήνα, Κρήτη, Ρόδος, Πελοπόννησος, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα και Σαντορίνη
Aύξηση κατά 19% παρουσίασαν οι διαδικτυακές αναζητήσεις μέσω Google, με τον όρο «ταξίδι στην Ελλάδα», κατά τη περυσινή χρονιά, ενώ η αντίστοιχη αύξηση φθάνει στο 72% για αναζητήσεις από κινητές συσκευές.
Αυτό αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Google για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online», η οποία έχει στόχο την ενίσχυση δωρεάν των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού. 
Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι περισσότερες διαδικτυακές αναζητήσεις για ταξίδια στην Ελλάδα, κατά το 2015, πραγματοποιήθηκαν από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Μεταξύ των 20 δημοφιλέστερων προορισμών, σε επίπεδο αναζητήσεων, περιλαμβάνονται η Αθήνα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλονίκη, η Λευκάδα και η Σαντορίνη. 
Η Google εκτιμά για φέτος με τη βοήθεια ομάδας 20 ειδικών συμβούλων, που θα ταξιδέψουν σε 30 περιοχές ανά την Ελλάδα, ότι μπορεί έως και να τριπλασιασθεί ο αριθμός των ωφελούμενων επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού. Αλλωστε, βάσει στοιχείων της, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στον μέγιστο βαθμό, καθώς μόνο το 8% των καταλυμάτων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δέχονται κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα