Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένταση στα Δικαστήρια της Ξάνθης με φόντο τις απολύσεις σε ΡΟΔΟΠΗ και ΚΟΜΟΤΕΞ

Κοινοποίηση

Στιγμές έντασης επικράτησαν την Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης με φόντο τις υποθέσεις των απολυμένων εργαζομένων από την Γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ και την ΚΟΜΟΤΕΞ. Την ένταση πυροδότησε η συζήτηση για το εάν θα εκδικαστούν ή όχι οι υποθέσεις των απολυμένων εργαζομένων, λόγω και της αποχής των δικηγόρων, με τα αίματα μάλιστα να ανάβουν επικίνδυνα. 
“Με τη συμμετοχή εργαζόμενων από διάφορους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης και οικότροφων φοιτητών πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απολυμένους σε ΡΟΔΟΠΗ – ΚΟΜΟΤΕΞ αλλά και στήριξης των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ στον αγώνα ενάντια στις μειώσεις μισθών” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζοντας πως “καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του νομικού εκπροσώπου της εργοδοσίας της ΚΟΜΟΤΕΞ να ζητήσει να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για συνδικαλιστές, λόγω της έντασης που προκλήθηκε, όταν μπήκε το αίτημα από την πλευρά των εργοδοτών να αναβληθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, για την απόλυση εργαζόμενης από την ΚΟΜΟΤΕΞ,  για έβδομη φορά”.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως “η αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ξάνθης και όλου του Ξανθιώτικου λαού χρειάζεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα μπροστά στη εκδίκαση των υποθέσεων ΡΟΔΟΠΗΣ – ΚΟΜΟΤΕΞ την επόμενη Πέμπτη 21 Απρίλη, μέρα για την οποία διακόπηκαν οι υποθέσεις, αλλά και μπροστά στην πραγματοποίηση της 48ωρης Πανελλαδικής – Πανεργατικής απεργίας, όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη βουλή. Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού να πάρουν αποφάσεις στήριξης των απολυμένων και συμμετοχής στην απεργία”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα