Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε κατάληψη προχωρούν οι δικηγόροι στην Κομοτηνή

Κοινοποίηση

Σε κατάληψη του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής θα προβούν αύριο Δευτέρα οι δικηγόροι της Ροδόπης κορυφώνοντας έτσι τις αντιδράσεις τους με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού –φορολογικού συστήματος.
Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης χαρακτηρίζεται από πρόδηλη αντισυνταγματικότητα και ελλειμματική σύνδεση με την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον Δ.Σ. Ροδόπης το παρόν νομοσχέδιο αντιμετωπίζει την ομόθυμη αντίδραση όλων των κοινωνικών φορέων και επιστημονικών επαγγελματικών οργανώσεων. «Διατάξεις του επικρίθηκαν ως αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μέλη της ΚΕΝΕ» σημειώνεται από την πλευρά των δικηγόρων.
Το δικηγορικό σώμα της Ροδόπης συμμετέχει κι αυτό επί τέσσερις μήνες στην αποχή από τα καθήκοντά του προβάλλοντας συστηματικά και εμπεριστατωμένα τους λόγους της αντίθεσής τους. Όπως επισημαίνουν «υπό τον μανδύα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εισάγονται ρυθμίσεις φορολογικού χαρακτήρα με δημευτικό αποτέλεσμα,κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής δικαιοταξίας». Καταλήγοντας με την μόνιμη, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, επωδό ότι «η πλειονότητα των δικηγόρων οδηγείται στην οικονομική εξόντωση και σε επαγγελματικό αδιέξοδο».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα