Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΟΕΒΕ Ξάνθης: “Δυσβάστακτος ο νέος υψηλός συντελεστής ΦΠΑ στο 24%”

Κοινοποίηση

Εκ νέου προβλήματα φέρνει ο νέος συντελεστής ΦΠΑ στο 24%, που ήδη έχει προστεθεί στις ταμειακές μηχανές όλων των εμπορικών καταστημάτων, από 1η Ιουνίου, γεγονός που θορυβεί ιδιαίτερα κάθε επαγγελματία, με τους κλάδους του Εμπορίου, του Τουρισμού και της Εστίασης να δέχονται για ακόμη μια φορά ισχυρό πλήγμα. 

Κάθε επιχείρηση αδυνατεί πλέον να απορροφήσει τον ΦΠΑ, χωρίς όμως ταυτόχρονα να έχει την ευχέρεια να ανεβάσει τις τιμές στα προϊόντα, μιας και η καταναλωτική κίνηση ήδη χαρακτηρίζεται ισχνή, εξαιτίας της συρρίκνωσης του εισοδήματος στα περισσότερα νοικοκυριά.  
Επιπλέον, το μεγαλύτερο βάρος θα κληθεί να σηκώσει το Χονδρικό Εμπόριο, ενώ ιδιαίτερα επιζήμιες θα είναι οι επιπτώσεις στην κατανάλωση χιλιάδων αγαθών ευρείας κατανάλωσης, που βρίσκονται κυρίως σε παντοπωλεία, τα καύσιμα, η ένδυση, η υπόδηση, ο ηλεκτρολογικός- υδραυλικός εξοπλισμός και μία σειρά παρεχόμενων υπηρεσιών. 
Ο επαγγελματοβιοτεχνικός κόσμος έχοντας βιώσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό κλάδο τα τελευταία χρόνια τις δυσμενέστατες συνέπειες από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ, εν καιρώ μάλιστα κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας, δηλώνει την έντονη δυσαρέσκειά  του σε οποιοδήποτε εισπρακτικό μέτρο έμμεσης φορολογίας. 
ΔΕΝ αντέχει η τσέπη του Έλληνα επιχειρηματία και καταναλωτή περισσότερα επιβαρυντικά οικονομικά μέτρα. ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση της αύξησης του ΦΠΑ και την επιστροφή του συντελεστή στην αρχική του μορφή, στο 13%, αν θέλουμε να βρισκόμαστε όλοι στο πραγματικό κλίμα της οικονομίας της χώρας. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Φ. ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΗΣ                                 ΜΑΡΙΑ Σ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα