Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγκλωβίστηκαν στην Τουρκία ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και η Δήμαρχος Καβάλας

Κοινοποίηση

-Τον “εφιάλτη” του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία ζουν τις τελευταίες ώρες 22 Έλληνες, μέλη αποστολής της UNESCO

Στην Τουρκία εγκλωβίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κος Γιώργος Παυλίδης καθώς και η Δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα λόγω του πραξικοπήματος. 

Ο Περιφερειάρχης και η Δήμαρχος, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κος Θεόδωρος Μαρκόπουλος μαζί με στελέχη του Υπ. Πολιτισμού βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο αποστολής για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρων των Φιλίππων στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. 
Της ελληνικής αποστολής, η οποία συμμετείχε στην 40η Σύνοδο της UNESCO στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την προβολή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, ηγείται ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος μιλώντας στο Newsit επιβεβαίωσε πως ολα τα μέλη της αποστολής είναι καλά στην υγεία τους και τόνισε πως το πούλμαν τους έχει εγκλωβιστεί σε δρόμο στις παρυφές της Κωνσταντινούπολης απο όπου παρακολουθούν τις ταραχές.

“Δεν έχουμε επικοινωνήσει με το προξενείο γιατι ειναι αδύνατον να επικοινωνήσεις με κανέναν”, συμπλήρωσε ο κ. Παυλίδης και σημείωσε οτι περιμένουν να εκτονωθεί η ένταση προκειμένου να φτάσουν στο κέντρο της πόλης., ενώ νωρίτερα η Δήμαρχος Καβάλας ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook το παρακάτω μήνυμα για την αποστολή στην Τουρκία. 

“Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη διότι σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων εντάχθηκε στον κατάλογο με τα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, που τυγχάνουν σπουδαίας αναγνώρισης και σεβασμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Νιώθω ότι οι προσπάθειες και οι κόποι μας ευοδώθηκαν . Η επίτευξη αυτή θα συμβάλει σημαντικά στην προβολή και στην ανάδειξη της ιστορικής σημασίας του Δήμου μας”. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα