Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στα Άβδηρα ο Νίκος Μαυρίδης

Κοινοποίηση


Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αβδήρων εκλέχθηκε την Κυριακή ο δεύτερος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τσιτιρίδη, Νίκος Μαυρίδης. 
Μετά από μια ενδοπαραταξιακή διαδικασία, η οποία ξεκίνησε εδώ και μέρες, ο Νίκος Μαυρίδης που προτάθηκε ως επιλογή του Δημάρχου, εκλέχθηκε αρχικά ως υποψήφιος από την πλειοψηφούσα παράταξη για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. την οποία στη συνέχεια κατέλαβε. 
Αξίζει να σημειωθεί πως μεσολάβησαν παρεμβάσεις τρίτων και πιέσεις σε δημοτικούς συμβούλους από γνωστούς μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, οι οποίοι επί σειρά ετών λειτουργούν αφανώς επιχειρώντας να επιβάλουν θέσεις και πρόσωπα σε συγκεκριμένες καρέκλες. Κύκλοι της ΝΔ, παρά το γεγονός πως ο δήμαρχος Αβδήρων προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, επιχείρησαν να στρέψουν δημοτικούς συμβούλους κατά της επιλογής του δημάρχου, ασκώντας πιέσεις, ενώ έγιναν και προσπάθειες ώστε να μην δεχθεί ο Νίκος Μαυρίδης τη θέση. 
Λίγο πριν την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου η παράταξη Τσιτιρίδη βρέθηκε να ψηφίζει ανάμεσα στην επιλογή του Δημάρχου, ήτοι τον Νίκο Μαυρίδη, και τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Δ.Σ. Σπύρο Γαλανόπουλο ο οποίος επίσης βρέθηκε υποψήφιος για την ίδια θέση. 
Μετά την ενδοπαραταξιακή ψηφοφορία και με ψήφους 9 έναντι 7 ο Νίκος Μαυρίδης πήρε το πράσινο φως και αποτέλεσε την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη θέση του Προέδρου. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε μέσα στο Δ.Σ. έλαβε 14 ψήφους με συνέπεια να καταλάβει τη θέση του Προέδρου. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. εκλέχθηκε ο Σίμος Αθανασίου από την παράταξη Τσολακίδη ενώ Γραμματέας ο Κώστας Αντωνιάδης. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα