Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Δείτε που θα “χτυπήσει” η Μέδουσα! Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Κοινοποίηση


– Από το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας το κύμα κακοκαιρίας 
– Για σπάνια από την εποχή κακοκαιρία κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος 
– Θα επηρεαστούν περισσότερο: Θεσσαλία, Χαλκιδική, Σποράδες, Εύβοια
– Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναμένεται να πληγεί η Αττική
Από τα δυτικά έχει αρχίσει να “χτυπά” η “Μέδουσα” και ήδη έχουν πληγεί από το κύμα κακοκαιρίας περιοχές στο Αγρίνιο, την Λάρισα, την Ήπειρο και την Πτολεμαΐδα. Δρόμοι και υπόγεια πλημμύρισαν, δέντρα έπεσαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν. Τα πράγματα φαίνεται ότι θα δυσκολέψουν από το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, με την Αττική να μην μένει ανεπηρέαστη.
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μάλιστα, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook καλεί την Αττική να προετοιμάζεται για το πέρασμα ισχυρών καταιγίδων και κάνει λόγο για «σπάνια για την εποχή κακοκαιρία», που θα πλήξει κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του βόρειου Αιγαίου.





Αλλού τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια και αλλού θα είναι κάπως πιο ήπια. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο είναι οι: 
– Κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία
– Χαλκιδική
– Σποράδες
– Εύβοια
– τμήματα της κεντρικής και βορειοανατολικής Στερεάς (κυρίως Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία και Φθιώτιδα)
Παρ’ όλα αυτά, σημειώνει, ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
“Στο στόχαστρο η Αττική”
Όπως σημειώνει όσον αφορά στην Αττική, μπορεί η ένταση των φαινομένων να μην είναι τόσο μεγάλη, αλλά θα μπει και το Λεκανοπέδιο στο στόχαστρο της… “Μέδουσας”. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, «προς τα μεσάνυχτα της Κυριακής ή και λίγο μετά (ενδεικτικά), θα ξεκινήσουν σίγα σιγά να εκδηλώνονται οι πρώτες τοπικές βροχές σε περιοχές της Αττικής. Πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και οι πρώτες μεμονωμένες καταιγίδες. Μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα τείνουν να πάρουν μια πιο γενικευμένη μορφή στο νομό, επομένως μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες τις Δευτέρας θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε πολλές περιοχές μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Κατά τόπους οι καταιγίδες αυτές θα έχουν και ιδιαίτερη ένταση. Πιθανότατα, κατά διαστήματα, να ενισχύονται ξαφνικά και οι άνεμοι (μπουρίνια)».
Καλοκαίρι ξανά από Τρίτη
Από το απόγευμα της Δευτέρας (17.07.2017) ο καιρός στην Αττική θα βελτιωθεί αφού θα σταματήσουν βροχές και καταιγίδες αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποια τοπικά φαινόμενα, ασθενούς έως μέτριας ένταση. Από το απόγευμα της Τρίτης (18.07.2017) αναμένεται γενικευμένη βελτίωση και ξανά… καλοκαίρι. Βέβαια, σε περιοχές της βόρειας Κρήτης ίσως υπάρχουν τοπικές βροχές αλλά από την Τετάρτη κι εκεί θα σταματήσουν!


newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα