Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Θρήνος για 16χρονη! Κρεμάστηκε στις τουαλέτες του σχολείου

Κοινοποίηση


Ήταν τον περασμένο Μάιο που η Dagmara Przybysz βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του σχολείου της.
Η 16χρονη Dagmara Przybysz, που είχε μετακομίσει πριν από 9 χρόνια στην Αγγλία από την Πολωνία, δεν άντεξε το ρατσιστικό bullying των συμμαθητών της και έβαλε τέλος στη ζωή της. Οι συμμαθητές της την αποκαλούσαν “ηλίθια Πολωνή” και της έλεγαν να γυρίσει στη χώρα της.
Η νεαρή μαθήτρια, που είχε λαμπρό μέλλον μπροστά της, στοχοποιήθηκε από σκληρή συμμορία λόγω της εθνικότητάς της. Προσπαθούσε μάλιστα να υπερασπιστεί έναν ακόμα μαθητή από την Ανατολική Ευρώπη που έπεφτε θύμα bullying από τους συμμαθητές τους.
Ο συναγερμός στο σχολείο σήμανε όταν η 16χρονη δεν πήγε στο μάθημα στις 17 Μαΐου, με την αυτοκτονία της να σοκάρει τους δασκάλους, την οικογένεια και τους φίλους της που δεν περίμεναν να ποτέ να βάλει τέλος στη ζωή της.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε μιλήσει στη μητέρα της για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο σχολείο της. Η Ewelina Przybysz αναφέρθηκε στο δικαστήριο σε ένα ποστ που είχε κάνει η 16χρονη στο αμφιλεγόμενο site Ask.fm που έχει συνδεθεί στο παρελθόν με αυτοκτονίες νέων.
“Συχνά μιλούσε για προβλήματα και πληγωνόταν για τα δυσάρεστα πράγματα. Δεν της άρεσε επίσης όταν έλεγαν άσχημα πράγματα πίσω από την πλάτη της. Σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο σχολείο έγραψε “ρατσισμό”, τόνισε η μητέρα της που μίλησε για μια συγκεκριμένη συμμορία κοριτσιών που προκαλούσε προβλήματα στην κόρη της.
“Αυτά τα κορίτσια την κατηγόρησαν ότι είπε άσχημα πράγματα και την έβριζαν. Δεν ήξερα τι είπαν αλλά ήταν λίγες μέρες πριν βάλει τέλος στη ζωή της. Αυτό ίσως της ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω ποια ήταν αυτά τα κορίτσια”, συμπλήρωσε κατά την ακροαματική διαδικασία η μητέρα της.
newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα