Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Βροχή οι συλλήψεις διακινητών στην Ξάνθη – Μετέφεραν μετανάστες μέσα σε Ι.Χ. – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση

Συνελήφθησαν το Σάββατο (1-7-2017) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, τρεις (3) διακινητές, ένας 30χρονος υπήκοος Ιράκ και δύο υπήκοοί Πακιστάν, ηλικίας 24 και 18 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος οικισμού Κουτσού), οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης εντόπισαν τον 24χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. 
Οι ίδιοι αστυνομικοί, στην ίδια οδό, λίγο πιο κάτω (διασταύρωση Πηγαδίων), εντόπισαν τον 18χρονο να οδηγεί έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, ένα (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Επίσης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, στην εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  
Τελικά, το όχημα κατευθύνθηκε στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Μαγγάνων και πλησίον του οικισμού Διομήδειας, ο οδηγός του το ακινητοποίησε και τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενους αγρούς, διαφεύγοντας τη σύλληψη, ενώ ο 30χρονος συνοδηγός του οχήματος συνελήφθη. 
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
Συνολικά κατασχέθηκαν τρία οχήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα