Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

8 τροφές που δεν μπαίνουν στο ψυγείο!

Κοινοποίηση

Λίστα με τρόφιμα που είναι καλύτερο να διατηρούνται εκτός ψυγείου

Υπάρχουν τρόφιμα τα οποία είναι καλύτερο να διατηρούνται εκτός ψυγείου μιας και έτσι παραμένουν πιο φρέσκα και πιο θρεπτικά.

1. Ντομάτα
Οι ντομάτες είναι καλύτερο να μένουν εκτός ψυγείου και να αποθηκεύονται στα ράφια της κουζίνας (εάν είναι ώριμες είναι καλό να μένουν στο μπαλκόνι) μιας και το κρύο του ψυγείου τις κάνει θαμπές. Σε περίπτωση που οι ντομάτες σας παρά-ωριμάζουν, τότε σίγουρα η καλύτερη λύση είναι να γίνουν σάλτσα ή ακόμη και μαρμελάδα.

2. Καρπούζι
Ο γευστικός παράδεισος του καλοκαιριού, το καρπούζι, είναι καλύτερο να παραμένει και αυτό εκτός ψυγείου – όπως και το πεπόνι. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αμερική, από το αντίστοιχο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εάν το καρπούζι και το πεπόνι διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου τα αντιοξειδωτικά τους παραμένουν άθικτα. Μόλις ωστόσο κόψεις το φρούτο, αυτό διατηρείται μέσα στο ψυγείο για 3 έως 4 ημέρες. Οπότε πριν το κόψεις κράτα το σε θερμοκρασία δωματίου και μετά μέσα στο ψυγείο. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε προσφορές βρίσκεις καθημερινά στο φυλλάδιο του ΑΒ Βασιλόπουλου.

3. Πατάτες
Η πατάτα εάν μπει στο ψυγείο, όπου επικρατεί χαμηλή θερμοκρασία, θα δει το άμυλό της να σπάει με αποτέλεσμα να αποκτά πλέον μια γλυκιά γεύση. Εάν δεν θες οι πατάτες σου να είναι γλυκές, διατήρησέ τες σε δροσερό και ξηρό μέρος.

4. Κρεμμύδι
Το ολόκληρο κρεμμύδι, πριν κοπεί, πρέπει να διατηρείται εκτός ψυγείου μιας και εντός αυτού είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθεί μούχλα. Μόλις το κόψεις, μπορείς να το κλείσεις αεροστεγώς σε σακούλα και να το κρατήσεις σε κάποιο συρτάρι όπου διατηρείται για μερικές ημέρες.

5. Σκόρδο
Για να κρατήσει το σκόρδο την ισχυρή του γεύση πρέπει να το αποθηκεύσεις σε δροσερό και ξηρό μέρος, αεριζόμενο. Όταν σπάσεις την κεφαλή του σκόρδου χρησιμοποίησε τις σκελίδες του μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

6. Μήλα
Η θέση του φρέσκου μήλου είναι εκτός ψυγείου. Εάν δεν τα καταναλώσεις μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων τότε μπορείς να τα διατηρήσεις για μερικές ακόμη ημέρες μέσα στο ψυγείο. Φρέσκα μήλα σε ασυναγώνιστες τιμές θα βρεις καθημερινά στο μανάβικο των Lidl.

7. Μούρα
Εάν θες τα φρέσκα μούρα σου να έχουν καταπληκτική γεύση τότε καλύτερο είναι να τα έχεις σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός ψυγείου. Εάν ωστόσο τα διατηρείς για αρκετές μέρες χωρίς να τα καταναλώνεις, τότε καλύτερα φύλαξέ τα μέσα στο ψυγείο. Πριν τα καταναλώσεις ξέπλυνέ τα ώστε να αποφύγεις την μούχλα και την υγρασία.

8. Πυρηνόκαρπα φρούτα
Ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια και δαμάσκηνα διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, όπου και ωριμάζουν. Εάν δεν μπορείς να τα καταναλώσεις αμέσως, τότε κράτησέ τα για μερικές ημέρες μέσα στο ψυγείο σου, αλλιώς η λύση της μαρμελάδας φαντάζει και εδώ ιδανική.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα