Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θράκη: Πώς εντοπίζουν τους μετανάστες από τους χτύπους της καρδιάς τους

Κοινοποίηση


Αν και καλά κρυμμένοι στα οχήματα, προδίδοναι από τους καρδιακούς παλμούς.

Σε ένα σημαντικό εργαλείο για τον εντοπισμό κρυμμένων μεταναστών σε οχήματα φαίνεται πως εξελίσσονται οι συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών, στη Θράκη.

Πρόκειται για συσκευές τις οποίες έχει προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Έβρο, και οι οποίες χρησιμοποιούνται για να εντοπίζονται μετανάστες που μεταφέρονται παράνομα στην χώρα μέσω του οδικού δικτύου της περιοχής.

Με τη χρήση μιας τέτοιας συσκευής εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες ένας διακινητης μεταναστών στον Έβρο, στην προσπάθεια του να περάσει παράνομα μετανάστες στην χώρα απο την γειτονική Τουρκία. Ο ίδιος είχε κρύψει πέντε μετανάστες μέσα σε φορτηγό, ωστόσο η συσκευή ανίχνευσης καρδιακών παλμών τους εντόπισε.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προμηθευτεί είκοσι πέντε (25) συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών, που έχουν κατανεμηθεί στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων.

Πρόκειται για συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ανθρώπους κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) σε οχήματα διαφόρων τύπων, όπως φορτηγά, λεωφορεία κ.λπ., γεγονός που θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των υπηρεσιών συνοριακού έλεγχου.

Η προμήθεια των συσκευών συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (75% ευρωπαϊκή συμμετοχή, 25% εθνική) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος της χώρας μας για την ενίσχυση των ελέγχων των εξωτερικών συνόρων της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα