Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ηλιόλουστα Χριστούγεννα με κίνηση στις παραλίες της Ξάνθης – Ορατή η Πανσέληνος

Κοινοποίηση


-Ικανοποιητική η κίνηση στην τοπική αγορά την τελευταία Κυριακή του έτους
-Αυξημένη κίνηση σε τράπεζες και ΕΛΤΑ την Δευτέρα για τέλη και υποχρεώσεις 
Ηλιόλουστα πέρασαν τις μέρες των Χριστουγέννων οι κάτοικοι της Ξάνθης και όσοι επέλεξαν να βρεθούν στην περιοχή για διακοπές, μιας και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το εορταστικό τριήμερο θύμιζαν περισσότερο καλοκαίρι παρά χειμώνα. 
Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να περάσουν ξέγνοιαστα τις ημέρες των εορτών πλάι στο κύμα, ενώ οι πιο τολμηροί βούτηξαν στην θάλασσα. Τόσο στην Αστυνομία όσο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής δεν κατεγράφη κάποιο ασυνήθιστο συμβάν. 
Την Κυριακή (27 Δεκεμβρίου 2015) που τα καταστήματα της πόλης λειτούργησαν σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο της αγοράς, αρκετοί ήταν οι πολίτες που επέλεξαν να κάνουν την βόλτα τους, με τις αγορές ωστόσο να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα. 
Το πρωί της Δευτέρας η κίνηση στην πόλη ήταν αυξημένη μιας και ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του έτους και αρκετοί είναι αυτοί που τρέχουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας και φόρους. 
Ορατό το “παγωμένο φεγγάρι”
Ανήμερα των Χριστουγέννων οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή έδωσαν την δυνατότητα στους πολίτες να δουν το περιβόητο “παγωμένο φεγγάρι”, την πρώτη πανσέληνο δηλαδή που εμφανίστηκε στις 25 Δεκεμβρίου μετά το 1977, που ήταν και η τελευταία χρονιά που συνέβη κάτι αντίστοιχο, ενώ δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά ανήμερα Χριστουγέννων  πριν το 2034.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα