Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πτώση στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της Θράκης – “Φρένο” μετά το πραξικόπημα

Κοινοποίηση


«Η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και οι εξελίξεις στη γείτονα χώρα ανακόπτουν την πολύ μεγάλη αύξηση τουριστών στη Θράκη.”
Μικρή μείωση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων στα Ξενοδοχεία της Θράκης σημειώνεται στην περιοχή στην μέχρι τώρα καλοκαιρινή περίοδο, η οποία, λόγω καιρικών συνθηκών, ξεκινά πάντα αργά στη Θράκη, συνήθως στα τέλη Μαΐου.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, τον κ. Νίκο Γιοφτσιάδη, ένας Σύνδεσμος που αριθμεί συνολικά 100 μέλη, σε σχέση με πέρσι η τουριστική κίνηση στην περιοχή είναι μειωμένη. Ίδια τα μηνύματα και στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης. Για παράδειγμα στο Φανάρι της Ροδόπης είναι μειωμένος ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε σχέση με πέρσι κατά 10 με 15%.
Πληρώνουν το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία 
«Η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και οι εξελίξεις στη γείτονα χώρα ανακόπτουν την πολύ μεγάλη αύξηση τουριστών στη Θράκη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το παραμικρό μπορεί να διαταράξει τον χώρο του τουρισμού.» δηλώνει ο κος Γιοφτσιάδης.
Άλλοι καιροί, άλλοι τουρίστες
Αλλαγές στην πληθυσμιακή σύνθεση των διερχόμενων τουριστών σημειώθηκαν και λόγω της διάνοιξης των συνόρων, της λειτουργίας του Τελωνείου στη Νυμφαία. Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Ουκρανοί, Τούρκοι, αλλά και Έλληνες, που για επαγγελματικούς λόγους επιλέγουν να κινηθούν βορειότερα, διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία της Θράκης.
«Έχει αλλάξει τελείως η σύνθεση των επισκεπτών που διανυκτερεύουν στην πόλη της Κομοτηνής κι όχι μόνο, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Τα παλαιότερα χρόνια είχαμε Γερμανούς, Ιταλούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς που οδικώς επέλεγαν να πάνε προς Τουρκία. Τώρα, λόγω της Εγνατίας Οδού, δεν κάνουν διανυκτέρευση, το ταξίδι τους γίνεται πιο γρήγορα, πιο ξεκούραστα, χωρίς κινδύνους» δηλώνει ο κος Γιοφτσιάδης.
Παράλληλα, σημειώνει πως από το Τελωνείο της Νυμφαίας παρατηρείται μια μεγάλη εισροή εθνικοτήτων που ουδέποτε θα επέλεγαν να διανυκτερεύσουν στην Κομοτηνή, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Μολδαβοί.
ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα