Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης

Κοινοποίηση

Στο   πλαίσιο   των   Γιορτών   Παλιάς   Πόλης   Ξάνθης   2016   και   της   μεγάλης επισκεψιμότητας   που   αναμένεται   στην   περιοχή   η  Εφορεία   Αρχαιοτήτων   Ξάνθης επιθυμώντας   να   προβάλλει   τα   μνημεία,   να   προσελκύσει   σε   αυτά   κοινό   και   να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τους επισκέπτες, προέβη στις παρακάτω δραστηριότητες:
• Ο   αρχαιολογικός   χώρος   Αβδήρων   θα   είναι   ανοιχτός   εκτός   από   τις καθημερινές, και τις δύο Κυριακές της εορταστικής περιόδου (4 και 11 Σεπτεμβρίου) με ωράριο λειτουργίας 8 π.μ. έως 4 μ.μ. Υπάρχει ενιαίο εισιτήριο με το αρχαιολογικό μουσείο στην τιμή των 4 €.
• Ανοιχτός   θα   είναι   επίσης   τις   Κυριακές   4   και   11   Σεπτεμβρίου   με   ωράριο λειτουργίας 9 π.μ. – 3 μ.μ. και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου με ωράριο 4 – 8 μ.μ. ο αρχαιολογικός χώρος του Πόρτο – Λάγους (Πόροι), στον οποίο γίνονται εργασίες καθαρισμού από τη βλάστηση ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα τα μνημεία του.Είσοδος ελεύθερη. 
• Επισκέψιμοι, ύστερα από συνεννόηση με τον υπάλληλο της Εφορείας Γιώργο Ρούσκα   (6986970311), και  με  ελεύθερη  είσοδο, θα είναι  οι αρχαιολογικοί  χώροι Φρουρίου Καλύβας και Μακεδονικού Τάφου Σταυρούπολης.  
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα