Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πυρκαγιά σε καλαμιές στα Μάγγανα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική Ξάνθης και αναζωπύρωση

Κοινοποίηση

Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην παραλιακή περιοχή των Μαγγάνων, στην Ξάνθη, απασχόλησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με καλαμιές στην παραλιακή περιοχή Μαγγάνων-Μυρωδάτου κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες αρχικά την Δευτέρα όταν και κινητοποιήθηκε η Π.Υ. η οποία κατάφερε να την περιορίσει και στην συνέχεια να προχωρήσει στην κατάσβεσή της. Ωστόσο την Τρίτη υπήρξε αναζωπύρωση η οποία κινητοποίησε εκ νέου την Πυροσβεστική. 
Δυνάμεις της Π.Υ. Ξάνθης έδωσαν μάχη ώστε να περιορίσουν την φωτιά, την υπό έθεσαν υπό μερικό έλεγχο αργά το βράδυ της Τρίτης. Νωρίτερα η περιοχή καλύφθηκε από πυκνούς καπνούς οι οποίοι ήταν ορατοί κατά μήκος τους παραλιακού οδικού δικτύου της Ξάνθης. 





Βροχή από φωτιές στην Θράκη! 
Την ίδια στιγμή εκτός από το συμβάν στην Ξάνθη οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην Θράκη κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ουκ ολίγα περιστατικά. Πιο συγκεκριμένα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην Λεπτή Ορεστιάδας η οποία κατασβέστηκε, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Αετοχωρίου Αλεξανδρούπολης. Φωτιά ξέσπασε και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ίμερο Ροδόπης αλλά και σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. 
Παράλληλα, την Τετάρτη ολοκληρώθηκε απεγκλωβισμός ατόμου από φορτηγό, συνέπεια τροχαίου ατυχήματος, στο 1ο χλμ. Αρδάνιο – Αλεξανδρούπολης επί της Εγνατίας οδού.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα