Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Ξάνθη – Με παρέλαση ξεκινούν το Σάββατο οι εκδηλώσεις για φέτος

Κοινοποίηση

Με χίλια χρώματα θα γεμίσουν οι δρόμοι της Ξάνθης στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, που θα εγκαινιαστούν στις 11 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθούν στις 26 του μηνός με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην πόλη και το περίφημο “κάψιμο του Τζάρου”. Τα εγκαίνια των εορτών θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ενώ στο Καρναβάλι της Ξάνθης, το μεγαλύτερο και γνωστότερο της Βόρειας Ελλάδας, αναμένεται να συμμετάσχουν και φέτος χιλιάδες καρναβαλιστές όλων των ηλικιών και περισσότεροι από 50 πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης μέσα από τους οποίους θα προκύψουν και να πληρώματα των καρναβαλικών ομάδων.
Συναυλίες σύγχρονων και παραδοσιακών μουσικών σχημάτων, εικαστικές εκθέσεις, αποκριάτικα πάρτι, δράσεις για παιδιά και ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες με πολιτιστική και καλλιτεχνική διάσταση, που αναλαμβάνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης, περιλαμβάνει και φέτος το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, που διοργανώνει ο δήμος.
Η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς κάθε χρόνο την παρακολουθούν δεκάδες εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και χώρες της Βαλκανικής. Για 15 μέρες η Ξάνθη μεταμορφώνεται σε μια πόλη με αστείρευτο κέφι, χορό και τραγούδι που υποδέχεται πλήθος κόσμου.
Άρματα, χιλιάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές την ημέρα της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης ξεχύνονται στους δρόμους της Ξ¨ανθης σε ξέφρενους ρυθμούς, σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού. Η Ξάνθη συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, να διατηρεί την πρωτοπορία του αποκριάτικου ξεφαντώματος.
Βασίλης Λωλίδης – ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα