Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad
Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Τιμούν την Καβάλα για τις διακοπές του Πάσχα οι εκδρομείς

Λίγα τα ανοικτά ξενοδοχεία στη Θάσο, υποτονικά τα πράγματα στη Δράμα     Ικανοποίηση επικρατεί στους ξενοδόχους της Καβάλας για την...


Λίγα τα ανοικτά ξενοδοχεία στη Θάσο, υποτονικά τα πράγματα στη Δράμα
   
Ικανοποίηση επικρατεί στους ξενοδόχους της Καβάλας για την τουριστική κίνηση ενόψει του τριήμερου του Πάσχα, καθώς όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων της πόλης, Αντώνης Μιτζάλης, «τα μηνύματα που έχουμε είναι αισιόδοξα».

Ωστόσο, ο κ. Μιτζάλης δεν θέλησε μέσω του Αθηναϊκό - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων να κάνει προβλέψεις σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, λέγοντας πως «θα είμαστε ικανοποιημένοι αν έχουμε τις περσινές πληρότητες», καθώς «φέτος το Πάσχα είναι αρκετά νωρίς, ο καιρός παραμένει αστάθμητος παράγοντας, το Πάσχα των Ορθόδοξων ήταν πολύ κοντά με το Πάσχα των Καθολικών και βέβαια υπάρχουν πάντα και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας σημείωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών προέρχεται από τις χώρες της νότιας Βαλκανικής και ειδικότερα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ οι Έλληνες έρχονται κυρίως μεμονωμένα και όχι σε οργανωμένα γκρουπ. «Υπάρχουν βέβαια και επισκέπτες από την Τουρκία, κυρίως την Κωνσταντινούπολη αλλά δεν είναι τόσοι πολλοί, όσο σε άλλες χρονικές περιόδους», επισήμανε.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για την επικείμενη καλοκαιρινή σεζόν, ο κ. Μιτζάλης εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος, καθώς εκτιμά πως θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την περιοχή: «Αυτά τα μηνύματα λαμβάνουμε από τις προκρατήσεις που έχουν γίνει από όλες τις μεγάλες τουριστικές αγορές, όχι μόνο για την Καβάλα αλλά και τη Θάσο. Φέτος, θα υπάρχουν και περισσότερες πτήσεις τσάρτερ από και προς το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας, οπότε προετοιμαζόμαστε για μια καλή τουριστική σεζόν».

Λίγα ξενοδοχεία άνοιξαν στη Θάσο
Μικρή αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση την πασχαλινή περίοδο στο νησί του Θάσου, καθώς λόγω της φετινής χρονικής συγκυρίας, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες ακόμα παραμένουν κλειστές.

Ωστόσο, όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, όσες επιχειρήσεις είχαν κρατήσεις για φιλοξενία γκρουπ θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά είναι λιγότερες οι τουριστικές μονάδες που θα λειτουργήσουν φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές. «Το Πάσχα είναι νωρίς. Οι τουρίστες που θα επισκεφθούν το νησί μας θα είναι κυρίως Βούλγαροι, ενώ όσοι Έλληνες το επιλέξουν θα έρθουν μεμονωμένα και θα το αποφασίσουν σχεδόν την τελευταία στιγμή», ήταν τα λόγια του.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη, με βάση τις μέχρι στιγμής προκρατήσεις, το φετινό καλοκαίρι προοιωνίζεται ιδιαίτερα καλό για τη Θάσο. «Μάλιστα, η φετινή σεζόν ξεκινάει και λίγο νωρίτερα από πέρυσι, καθώς οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ με τελικό προορισμό το νησί θα αφιχθούν στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου με τους Γερμανούς να κάνουν ποδαρικό, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί, οι Σκανδιναβοί, οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοί. Σταθεροί είναι οι επισκέπτες από τη γειτονική Βουλγαρία, όπως επίσης και οι Έλληνες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα. Οι πληρότητες αναμένεται και φέτος να είναι ιδιαίτερα αυξημένες και νομίζω ότι θα πιάσουμε τα περσινά ποσοστά, φθάνοντας στο 90%-95%», επισήμανε.

Υποτονική η κίνηση στη Δράμα
Για τη Δράμα, η εορταστική περίοδο του Πάσχα θα είναι μάλλον υποτονική, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, Άγγελος Καλλίας. Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τόνισε ότι υπάρχουν κάποιες κρατήσεις κυρίως από μεμονωμένους επισκέπτες και όχι οργανωμένα γκρουπ, που έκλεισαν να περάσουν το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα σε ξενοδοχειακές μονάδες της Δράμας, συνδυάζοντάς το με εκδρομές σε δασικές περιοχές, για να θαυμάσουν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον που διαθέτει η Δράμα. Στην πλειονότητά τους οι τουρίστες που θα έρθουν είναι Έλληνες.

Όσον αφορά την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν, ο κ. Καλλίας ήταν αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι οι ποικίλες και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή της Δράμας καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και φέρνουν κόσμο για ολιγοήμερη διαμονή, συνδυάζοντας τις όποιες υποχρεώσεις έχουν με ξεκούραση και περιήγηση.