Ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού νέος αρχηγός ΓΕΣ

Ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού νέος αρχηγός ΓΕΣ


Τον μέχρι πρότινος διοικητή του Δ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γιώργο Καμπά διόρισε το ΚΥΣΕΑ νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντικαθιστώντας τον αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο  Γεώργιος Καμπάς, προήχθη σε αντιστράτηγο και διορίστηκε από το ΚΥΣΕΑ σε διοικητή του Δ’ Σώματος με έδρα την πόλη της Ξάνθης, το 2017.

Ο κ. Καμπάς διετέλεσε κατά το 2015 – 2016 διοικητής της Μεραρχίας «Έβρου» με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θητεία του στον Έβρο.

Ο Αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Κατετάγη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979. Αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. Έχει παρακολουθήσει όλα τα βασικά σχολεία του Όπλου του. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Επίσης είναι απόφοιτος του Προκεχωρημένου Τμήματος Αξιωματικών Πυροβολικού Μάχης του ΣΞ των ΗΠΑ στο Fort Sill. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο «Στρατηγική και Διπλωματία».

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες ΠΒ Μάχης και Α/Α ΠΒ σε θέσεις Διοικητού Πυροβολαρχίας, Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Διοικητού Μοίρας (συνολικά δώδεκα χρόνια). Έχει υπηρετήσει επίσης: Εκπαιδευτής και Επιτελής της Διεύθυνσης Σπουδών στη Σχολή Πυροβολικού. Διευθυντής Επιχειρήσεων σε Μ/Κ Μεραρχία. Από το 2003 έως το 2006 ως Τμηματάρχης Σχεδίων και Πολιτικής στο Μικτό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στη Νάπολη, και κατά το τελευταίο έτος ως Διευθυντής επιτελικού γραφείου του Βοηθού Επιτελάρχη του ΝΑΤΟϊκου Στρατηγείου. Επιτελής στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ. Τον Ιούνιο του 2008 τοποθετήθηκε ως Τμηματάρχης Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και Εξοπλισμών στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ. Τον Μάρτιο του 2009 τοποθετήθηκε ως Υποδιευθυντής στην ανωτέρω Διεύθυνση. Τον Μάρτιο του 2011 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ. Τον Μάρτιο του 2013 τοποθετήθηκε Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού. Τον Μάρτιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και ανέλαβε Διευθυντής Δ’ Κλάδου του ΓΕΣ – ο Δ’ Κλάδος επιλαμβάνεται θεμάτων αμυντικής πολιτικής και σχεδιασμού, εξοπλιστικών θεμάτων, σχέσεων με ΝΑΤΟ-ΕΕ και λοιπών Διεθνών Οργανισμών, εκπαίδευσης, οργάνωσης, δόγματα και δημόσιες σχέσεις. Το 2015-2016 προήχθη σε υποστράτηγο και έγινε Διοικητής της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ».
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال