Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θράκη: Τρελή καταδίωξη διακινητών αχιβαδων

Κοινοποίηση

Οι δύο οδηγοί, ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και σε καταδίωξη που ακολούθησε, συνελήφθη 47χρονος.

Νέα κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση πραγματοποίησαν λιμενικοί στην Αλεξανδρούπολη, με τη νέα ποσότητα λαθραίων θαλασσινών να υπερβαίνει τον 1,5 τόνο, ενώ η σύλληψη των διακινητών ήταν περιπετειώδης.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε αγροτική οδό μέσα στο Δέλτα του Έβρου, δύο οχήματα με οδηγούς τον 47χρονο και ένα ακόμη άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων, με τα οποία μετέφεραν σάκους με όστρακα και τα οποία εκφόρτωσαν σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.
 
Οι δύο οδηγοί, ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και σε καταδίωξη που ακολούθησε, συνελήφθη ο 47χρονος, ενώ ο άλλος οδηγός διέφυγε.

Οι ποσότητες οστράκων που ανευρέθηκαν, μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος μετέφερε – διακινούσε, από κοινού με τον συνεργό του, 88 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα, συνολικού βάρους 1.617 kg.
   

Τα συγκεκριμένα  αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.
   
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί. Επίσης αναζητείται ο έτερος οδηγός και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα