Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εντυπωσιακή η υπερπανσέληνος στην Ξάνθη

Κοινοποίηση



Συνέπεσε με την εαρινή ισημερία

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και συνάμα σπάνιο φαινόμενο είχαν την χαρά να απολαύσουν το βράδυ της Τετάρτης οι κάτοικοι της Ξάνθης καθώς η εαρινή ισημερία σχεδόν συνέπεσε με την τρίτη και τελευταία υπερ-σελήνη, γνωστή και ως υπερπανσέληνο.

Το σπάνιο και εντυπωσιακό αυτό θέαμα κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό κατοίκος της περιοχής που έσπευσε να μοιραστεί το καλλιτεχνικό του δημιούργημα με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπερπανσέληνος περιγράφει την κατάσταση κατά την οποία ο δορυφόρος της Γης βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τον πλανήτη μας με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φωτεινός.

Ο όρος υπερσελήνη ή σούπερ σελήνη χρησιμοποιείται για να περιγραφή ο δορυφόρος της Γης όταν βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τον πλανήτη μας λόγω της τροχιάς του. Αντίστοιχο φαινόμενο σύμφωνα με τους επιστήμονες θα παρακολουθήσουμε ξανά το 2020.  

Εντυπωσιακή η υπερπανσέληνος στην #Ξάνθη ▪Συνέπεσε με την εαρινή ισημερία ▪Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και συνάμα σπάνιο φαινόμενο είχαν την χαρά να απολαύσουν το βράδυ της Τετάρτης οι κάτοικοι της Ξάνθης καθώς η εαρινή ισημερία σχεδόν συνέπεσε με την τρίτη και τελευταία υπερ-σελήνη, γνωστή και ως υπερπανσέληνο. ▪Το σπάνιο και εντυπωσιακό αυτό θέαμα κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό κατοίκος της περιοχής που έσπευσε να μοιραστεί το καλλιτεχνικό του δημιούργημα με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. ▪Αξίζει να σημειωθεί πως η υπερπανσέληνος περιγράφει την κατάσταση κατά την οποία ο δορυφόρος της Γης βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τον πλανήτη μας με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φωτεινός. ▪Ο όρος υπερσελήνη ή σούπερ σελήνη χρησιμοποιείται για να περιγραφή ο δορυφόρος της Γης όταν βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τον πλανήτη μας λόγω της τροχιάς του. Αντίστοιχο φαινόμενο σύμφωνα με τους επιστήμονες θα παρακολουθήσουμε ξανά το 2020. Λήψη βίντεο: Σταύρος Ράικος
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη XanthiNea.gr (@xanthinea.gr) στις

Λήψη βίντεο: Σταύρος Ράικος

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα