Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Στην Ξάνθη ο Σωτήρης Σέρμπος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

Κοινοποίηση

Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Σωτήρης Σέρμπος, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής είχε σειρά επαφών με φορείς, εκπροσώπους Συλλόγων και Δημάρχους της περιοχής, ενώ κατέγραψε απόψεις και προβληματισμούς από τους κατοίκους της Ξάνθης.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης του συνόλου της κοινωνίας μας.  Η βελτίωση πτυχών της καθημερινότητας παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα ζωής. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισα να βρεθώ με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στράτο Κοντό και τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη όπου συζητήσαμε για την αναγκαιότητα ύπαρξης μια ανοιχτής πόρτας επικοινωνίας με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάδειξης της περιοχής ως τουριστικό προορισμό καθώς επίσης και της επικοινωνίας των ευρωπαϊκών καλών πρακτικών» σημειώνει ο ίδιος.

Λίγα λόγια για τον Σωτήρη Σέρμπο

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο London School of Economics and Political Science και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Ε.Κ.Π.Α., με ερευνητικό πεδίο τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας.

Εργάστηκε ως διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ως επιστημονικός διευθυντής σχεδιασμού πολιτικής στο Υπουργείο Εξωτερικών και ως ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Μακεδονίας – Θράκης.

Δραστηριοποιείται στο πεδίο των διεθνών συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ διαθέτει εμπειρία σε ζητήματα διαπραγματεύσεων και ανάπτυξης επιτελικών οργάνων στρατηγικού σχεδιασμού. Έχει εργαστεί στο πεδίο των σχέσεων Η.Π.Α.-Ε.Ε. και των κρίσεων σε Ευρωζώνη και Ουκρανία, ενώ το 2018 εκπροσώπησε τον τομέα της Εκπαίδευσης στην εθνική καμπάνια προαγωγής των ελληνοαμερικανικών σχέσεων εκ μέρους των Η.Π.Α..

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα