Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανησυχία και των στρατιωτικών για τους ρύπους στο ΧΥΤΑ Ξάνθης

Κοινοποίηση

Την έντονη ανησυχία τους για τους ρύπους που προκλήθηκαν στην ατμόσφαιρα της Ξάνθης, μετά και την πρόσφατη πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ εκφράζουν οι στρατιωτικοί της περιοχής.

Μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους μάλιστα ζητούν την κοινοποίηση των μετρήσεων που θα διενεργηθούν από το ΔΠΘ ώστε να λάβουν γνώση για τις επιπτώσεις των συχνών πυρκαγιών στην περιοχή και κατ’ επέκταση στην υγεία των συναδέλφων τους που υπηρετούν στα κοντινά στρατόπεδα.

“Κατόπιν οχλήσεων που δέχτηκε η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.   από συναδέλφους της  –εν ενεργεία στελέχη του Ελληνικού Στρατού- που υπηρετούν στα γεωγραφικά όρια της Π.Ε. Ξάνθης και συγκεκριμένα σε Μονάδες πλησίον του Χ.Υ.Τ.Α. Ν. Ξάνθης, εντός του οποίου, για ακόμη μία φορά, τα ξημερώματα της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2019 ξέσπασε πυρκαγιά, κατακαίοντας τόνους απορριμμάτων, με άγνωστες μέχρι στιγμής επιπτώσεις στην υγεία τους,διαμαρτυρήθηκε έντονα και ζήτησε τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων και ενεργειών για την αποφυγή της επανάληψης του φαινομένου στο μέλλον.

Επιπρόσθετα, γνωρίζοντας ότι έχει ήδη παραγγελθεί από το Δημοκρίτειο Πανεπιστημίο Θράκης μετρήσεις των προϊόντων καύσης των απορριμμάτων, παρακάλεσε για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων τους στην Ένωσή , προκειμένου με τη σειρά τους, αξιολογώντας τα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους” επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα