Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το πρώτο teaser της ταινίας «Ζίζοτεκ» που γυρίστηκε στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Εννέα χρόνια μετά το γυρισμένο στα Ζαγοροχώρια ντεμπούτο του «Μαύρο Λιβάδι», ο σκηνοθέτης Βαρδής Μαρινάκης επιστρέφει με την ταινία «Ζίζοτεκ», η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο σημαντικό φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα East of the West.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Πηνελόπη Τσιλίκα («Μικρά Αγγλία») στο ρόλο μιας μητέρας η οποία εγκαταλείπει τον εννιάχρονο γιο της (Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης) σε ένα πανηγύρι στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας. Το αγόρι βρίσκει καταφύγιο σε μια καλύβα καταμεσής του δάσους, η οποία ανήκει στον Μηνά (Δημήτρης Ξανθόπουλος), έναν μοναχικό και ιδιότροπο μεσήλικα. Αν και στην αρχή η μεταξύ τους σχέση είναι ψυχρή, με τον άντρα να αρνείται να περιθάλψει το παιδί, στην πορεία και εξαιτίας μιας σειράς γεγονότων, οι δυο τους σχηματίζουν την οικογένεια που είχαν ανάγκη εδώ και καιρό.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Αθήνα, την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές της πόλης όπως Δαφνώνα, Τοξότες, Κομνηνά, στα Στενά του Νέστου, και στο δάσος Κοτζά Ορμάν.

Δείτε το teaser του «Ζίζοτεκ»:

Αθηνόραμα
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα