Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξανθιώτες θα ανέβουν στον Όλυμπο για τη Γενοκτονία

Κοινοποίηση

Τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες» ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μια συγκινητική δράση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων: Προγραμματίζουν να ανεβούν στο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας, την κορυφή Μύτικας του Ολύμπου, ώστε να τοποθετήσουν σημαία με τον επετειακό λογότυπο.


Η ανάβαση θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουλίου από εννέα μέλη του Συλλόγου

Το pontos-news.gr επικοινώνησε με το σωματείο, το οποίο τόνισε ότι η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται αφενός για να τιμηθούν τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και αφετέρου για να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι, Έλληνες και ξένοι.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, λοιπόν, οι ορειβάτες που θα πραγματοποιήσουν την αποστολή ανέβηκαν την περασμένη Κυριακή στην κορυφή Άγιος Γεώργιος (Αχλαδόβουνο ή Τσαλ) της Ξάνθης και ύψωσαν στα 1.402 μέτρα την ίδια σημαία που σε λίγες ημέρες θα πάρουν μαζί τους στον Όλυμπο.

Στον Μύτικα θα ανέβουν οι: Κωνσταντίνος Χατζησάββας (49 ετών), Ευστάθιος Χατζησάββας (42), Νικόλαος Χατζησάββας (17), Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης (30), Γεώργιος Τσιλιγκαρίδης (30), Δημήτριος Τερζανίδης (41), Μόσχος Γκαϊντατζής (33), Δάνης Χατζηγεωργίου (33) και Χαράλαμπος Μακρής (65).
pontos-news.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα